Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'afefea ona toe foa'i atu e Donovan Gomez i le isi augatupulaga

Fa'afefea ona toe foa'i atu e Donovan Gomez i le isi augatupulaga
  • Ryan Munguia, Project Pull Intern

Donovan Gomez o loʻo suia pe faʻafefea ona maua aʻoaʻoga o le taumafanafana. Na te faia lenei mea e ala i le i ai o se fiafia moni i le olaga o lana tagata aʻoga ma suʻesuʻe pe faʻapefea ona ia faʻateleina le latou taumafanafana i le polokalama. "E taua tele le toe faʻafoʻi atu i le isi augatupulaga ma fesoasoani i isi i le ala i la latou galuega," o le tala lea a Gomez. 

Talu mai le 2018, o Gomez o le Social Media Coordinator and Videographer i le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC). I le 2015, na ia maua ai se galuega faataitai ma le SFPUC, ma i lalo o lana faufautua Ryan Iwata, na atiina ae ai e Gomez ala o faasalalauga lautele ma tomai tau maketi numera. Ua ia pulea nei le SFPUC social media platforms ma fatuina mea e aofia ai vitio, tusiga, ata, ma pou.

O le laa atu i le matafaioi sa leai se aoga mo Gomez. Ina ua matala le avanoa ma le avanoa, sa ia tausolomua. “Ina ua tuua e Ryan le SFPUC, sa i ai se manaoga e faatumuina lona tulaga. Ina ua uma ona talosaga ma alu i le faagasologa o faatalanoaga, sa ou mauaina le matafaioi o le Social Media Coordinator ma Videographer, "o le tala lea a Gomez.

Donovan Gomez galue o se Vitio mo se taaloga Golden State Warriors i Chase Center.
Donovan Gomez galue o se Vitio mo se taaloga Golden State Warriors i Chase Center.

E fa'aogaina e Gomez ma lana 'au fa'asalalauga fa'aagafesootai e tu'uina atu ai fa'amatalaga sa'o, sa'o, ma talafeagai e uiga i polokalame ma fuafuaga a le SFPUC. O fa'asalalauga fa'aagafesootai ose fa'aopoopoga fo'i lea ole auaunaga a tagata fa'atau a le SFPUC. "O matou o se faʻaoga e tuʻuina atu vai taua, eletise, ma le faʻaogaina o le suavai i a matou tagata faʻatau 24/7, 365 aso i le tausaga. Tuuina atu fesoasoani ia matou tagata faʻatau pe a iai a latou fesili poʻo popolega e taua tele, ”o le faʻamatalaga lea a Gomez.

Mo Gomez, o loʻo faʻapipiʻiina ai lona naunau e faʻamatala tala ma fesoasoani i isi, lea na ia faʻaalia e ala i lana galuega. I tua atu o polokalame ma fuafuaga a le SFPUC, e mafai e ala o fesoʻotaʻiga lautele ona fesoasoani e faʻamaonia tagata faigaluega ma taʻu le tala a le lala sooupu. "E tele a matou galuega mataʻina ma tagata faigaluega sili i le SFPUC, o lea e mafai ai e ala o fesoʻotaʻiga lautele ona matou fesoasoani e faʻamatala la matou tala i le lalolagi numera."

Gomez sa avea ma faufautua mo le Polokalama Toso Poloketi talu mai le 2019. O lenei polokalame e maua ai se avanoa faʻataʻitaʻi mo tupulaga talavou i masina o le taumafanafana. O le toe foʻi atu i le isi tupulaga o se manatu ua matuā faaalia i lona aso i lea aso ma lea aso. 

Na ia fausia foi le tele o sootaga malolosi e ala i lana galuega faataitai. “O lea ua ou i ai i le matafaioi o loo ou i ai i le taimi nei ona sa ave e se tasi i latou lava e fesoasoani e taiala ma faufautua ia te au. Ua ou faamanuiaina ma faamanuiaina i le mafai ona fesoasoani i le isi augatupulaga ma tuufaasolo atu le malamalama ua ou maua,” o le faamalamalamaga lea a Gomez.

Pe a mafaufau i tausaga o lona faiaoga, e tasi le poto masani e pipii mai mo Gomez. O lona tausaga muamua i le polokalama ma lana uluai tagata faigaluega, Tycho. O le oso i totonu o faʻalavelave ma aʻoaʻo mai le tasi i le isi, Gomez faʻamaonia o le mafuaʻaga faʻaosofia mo le mafuaʻaga na ia faʻaauau ai ona faufautua. "O loʻu taimi sili ona mitamita o le aʻoaʻoina o ata vitio o Tycho. E itiiti sona poto masani i ata vitio i le amataga o le taumafanafana ma i le faaiuga o le polokalama, na ia fatuina lana lava vitio mai le amataga seia maeʻa, "o le tala lea a Gomez.

Na taʻua e Gomez o loʻo faʻaauau pea ona fesoʻotaʻi ma le tele o faufautua ma ana paʻaga mai ona aso aʻoga. O le ave'esea o tomai na fa'atutuina ai o ia mo lana galuega, e matua talitonu o ia i se tulafono faigofie e fa'atatau i interns mo so'o se polokalame. Fai mai Gomez, "tusa lava pe o oe o loʻo galue i le Aai ma le Itumalo o San Francisco poʻo le Project Pull, afai e te faʻaalia e galue ma tuʻuina atu lau galuega sili, e te alu i se mea mamao."