Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Le Fa'afefea na Maua ai e Karl Clayter le Nofoaga a le CityWorks Intern muamua i totonu o le malae femalaga'i

O Karl Clayter (luma) o lo'o iloiloina fuafuaga fa'ainisinia ma lona uso a'oga Kenneth Mai.
  • Karaline Bridgeford

O Karl Clayter na muamua fa'afetaia femalaga'iga a'o a'oga ti'eti'e MUNI ma BART i le a'oga maualuga. O le tuputupu ae i le Eria o Bay, sa fiafia lava Clayter i nofoaafi ma vaalele. A o faasolo ina matua o ia, na amata ona ia malamalama i isi auala o felauaiga lautele o ni aseta taua a le nuu.

"Na ou iloa sa ou manaʻo e avea ma fautua mo femalagaiga, ae ou te leʻi manaʻo e avea ma se inisinia. CityWorks na faʻaalia aʻu i tagata taʻalo eseese uma ma vaega i le fausiaina ma le mamanu, ma faʻaali mai ia te aʻu o loʻo i ai moni lava se auala mo tagata uma i totonu. lenei avanoa."

Karl Clayter (tua taumatau) ma lana vaega o le CityWorks interns.
Karl Clayter (tua taumatau) ma lana vaega o le CityWorks interns.

Fa'atino e ala i se faiga fa'apa'aga i le va o le SFPUC ma le Young Community Developers e leai ni tupe mama, CityWorks e tu'uina atu a'oa'oga fa'aa'oa'oga i le tau mafanafana totogi mo tupulaga talavou mai le Eria o Bay, fa'atasi ai ma le fa'amamafa i le afio'aga i Sautesasae o San Francisco. O le polokalame e mafai ona maua e ala i le SFPUC's Social Impact Partnership Program, o se taunuuga o tautinoga na faia ma tuʻuina atu e kamupani tumaoti o loʻo galulue i galuega tetele a le SFPUC. O lo'o tu'uina a'oa'oga i fa'ainisinia ma kamupani faufale o lo'o galulue i galuega tetele a le SFPUC i San Francisco, ma fa'alauiloa atu i galuega i le faufale, atina'e ma vaega fa'aoga. 

I le avea ai o se tagata faigaluega a le CityWorks, na asiasi atu ai Clayter i le nofoaga faufale mo le atinaʻeina o Salesforce Transit Center i le taulaga o San Francisco ma aʻoaʻoina e uiga i le faʻatulagaina o nofoaga faʻatasi ma le kamupani tetele o Parsons. I le taimi o lana taumafanafana lona lua ma CityWorks, sa ia galue ai ma Carollo Engineers, lea sa ia aoaoina ai le faitau o le gagana faainisinia ma ao mai ai tomai i le Fausiaina o Poloketi Pulega.

"O se taimi mataʻina o le taimi na ma i ai ma se isi tagata aʻoga i le ofisa o San Francisco ma faʻataʻatia uma fuafuaga inisinia lolomi i luga o le laulau i o matou luma ma tuʻufaʻatasia faaletino e pei o se paso e vaʻai pe faʻafefea uma paipa ma vaega o galuega faatino. Sa manaia le tuufaatasia ma iloa ai ua matou malamalama i nei ata faigata."

CityWorks e maua ai foi e tamaiti aoga le avanoa e fausia ai sootaga ma tagata faigaluega faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o galuega ma maua ai faʻamatalaga i lea aso ma lea aso poto masani o galuega eseese. Na maua e Clayter se fautua ma lana "pule sili ona taua" i le taimi o lana galuega faataitai ma Carollo Engineers o loo galue i lalo o le faiaoga muamua o Carollo CityWorks Pavitra Prabhakar. 

"Na tuʻuina mai e Pavitra ia te aʻu le ola ma le fautuaga i galuega. Na ia aʻoaʻoina aʻu i le auala e fautua mo aʻu lava i se tulaga faigaluega. Na ia faʻaali mai foi ia te aʻu le uiga o le fiafia i se galuega ma saili lena mea i laʻu lava galuega. "

Na faasoa mai e Prabhakar lona lava poto masani i le galue ai ma Clayter, "Na ou auai muamua o se faufautua aua o se avanoa lelei e toe faafoi atu ai. Karl e feiloai i tagata o loʻo galulue i tulaga eseese i o matou ofisa ma faʻaalia i ituaiga uma o galuega e faʻaaogaina ai se kamupani inisinia. O lana tali aua e lelei tele. Sa fai si mata'ina ma fa'aalia ai le tulaga fa'apitoa ma le talenia o Karl."

Na faauu Clayter mai le Bucknell University i Pennsylvania i le 2020 ma toe foi i le Bay Area e amata ai se galuega i le HNTB Corporation i fuafuaga faufale. O lana galuega o lo'o i ai nei o lo'o fa'atotonu i femalaga'iga lautele: fa'alapotopotoga ma fuafuaga mo le Transbay Rail Crossing ma le BART San Jose Extension Project. I le lumanaʻi, e faʻamoemoe Clayter e faʻalautele lana matata e ala i le auai i le aʻoga faʻauʻu i le pulega o felauaiga. 

“O le suiga o le si’osi’omaga fa’aletino e umi se taimi, peita’i e tele se aafiaga i le nu’u ma le avanoa e maua ai ni fa’amanuiaga moni, e lagona lava le fiafia o le maua o se galuega e mafai ai ona ‘ou galulue fa’atasi ma le atunu’u i nei galuega, ma ola ai i lo’u olaga. galuega miti i aso uma."

A o toe mafaufau Clayter i lona poto masani i le CityWorks intern, na te ofoina atu ni fautuaga faʻamalosi ia i latou e fia aʻoaʻo atili e uiga i le polokalame.

"E tatau ona manatua e tagata faigaluega a le CityWorks i le lumanaʻi e tele lo latou malamalama e ala i le naʻo le nofouta ma auai i o latou lava nuʻu. O le i ai o le talaaga o le tala faasolopito ma le aganuu o le eria o loʻo faʻatinoina ai nei atinaʻe tetele, o se faʻamanuiaga tele. E tatau ona e lagona le mautinoa i le iloaina o lau vaaiga e taua ma e mafai ona e maua se aafiaga lelei."