Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

O lo'o Fa'aauauina e San Francisco Lana Agai'i Atu i Malosiaga Lautele—Fa'alauiloa La Tatou A'ai, La Tatou Fa'asalalauga Malosi

La panels i luga o le taualuga.

O le polokalame Our City, Our Power o le a faʻaalia ai le aoga o le tele-piliona-tala ofo a le Aai e faʻatau ai aseta PG&E ma faʻaalu le tau o se tasi o masini eletise tuai a le setete.

San Francisco, CA—Ina ua uma ona talosagaina e le Kovana Newsom talu ai nei se suiga tele i le PG&E ma fai mai o le aoga, i lona tulaga oi ai nei, "ua le o toe i ai," ma o le pili a le Senator Wiener na faasilasilaina i le vaiaso nei e liliu le PG&E i se aoga e pulea e le lautele, le Aai ma le Itumalo o San Francisco ua faalauiloaina le Our City, Our Power, o se faʻasalalauga fou e faʻamaonia ai fuafuaga faifaipea a San Francisco e pulea lona malosi i le lumanaʻi, maua le faʻaogaina o le eletise PG&E i le lotoifale, ma sui i se faiga e sili atu ona mama, sili atu ona faʻatuatuaina, pulea faʻapitonuʻu. 

O loʻo tuʻufaʻatasia taʻitaʻi o le taulaga i tua atu o lenei taumafaiga o loʻo taʻitaʻia e le Mayor London Breed, City Attorney Dennis Herrera, le Komiti Faʻatonu ma le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC).

"O le pulega faʻapitonuʻu o le eletise atoa a San Francisco o le a maua ai le faʻateleina o le gafatia, saogalemu, faʻamaoni ma le tali atu," o le tala lea a Mayor London Breed. “O le malosi o le Malo e ogatasi ma le malosi o le malosi mama ma le maufetuuna'i a le Aai. O la matou ofo e manuia ai itu uma o loʻo aʻafia ma o gatasi ma le manaʻoga o San Franciscan e faʻanofo le matou taulaga i se auala fou e ala i le malosi lautele.

Aʻo faʻalauteleina le felafolafoaiga i le Capitol o le setete e uiga i le faʻaaogaina e le setete o PG&E-ma isi faʻataʻitaʻiga fou mo le tuʻuina atu o le malosi i le 21st seneturi-o le fou Our City, Our Power campaign o le a faʻaalia ai le manuia o nuʻu naunau, tuuto e pei o San Francisco. se vaega sili atu o le avega malosi a Kalefonia. O lenei fa'ata'ita'iga fa'atuatuaina, fa'ata'ita'i taimi o lo'o tautua lelei i tagata fa'atau Kalefonia i nu'u i totonu o le setete, e pei ona fa'ailoa e ta'ita'i o le setete i le fa'atalanoaina o le gaumativa a le PG&E. Ua valaau le Kovana Gavin Newsom mo se pulega a le setete pe afai e le tele se suiga o le PG&E, ma o le Senator Scott Wiener na faʻalauiloaina le tulafono Fepuari 3 e faʻaliliu ai le PG&E i se faʻaoga faʻapitoa, faatasi ai ma le lagolago mai nisi o taʻitaʻi San Francisco, e aofia ai Mayor Breed. O lenei pili o le a puipuia ai le gafatia o faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu e tuʻuina atu a latou lava auaunaga aoga.  

Na faia e le Aai se faʻasalalauga, faʻamaonia maeʻaeʻa $ 2.5 piliona ofo ia Setema 2019 e fa'atau ai atina'e eletise a le PG&E, ma le Komiti Fa'atonu ma le Komisi o Fa'aaogāga Lautele a San Francisco i le aso 14 o Ianuari na tu'uina atu ai le fa'atagaga e faia ai le isi la'asaga—fa'ataga e o'o atu. $3.1 piliona i tupe maua e fa'atupe ai le fa'atauina o aseta fa'aeletise fa'alotoifale ma fa'aalu ai tau fa'atatau, e aofia ai le fa'alauteleina o le malosi o tagata faigaluega ma le fa'atuina o galuega fa'aagaaga. 

E ui e le’i taliaina e le pulega o le PG&E le ofo a San Francisco, ae o loo tumau pea ona avea ma se filifiliga faatosina tau tupe mo le PG&E a o tauivi e alu ese mai le gaumativa—aemaise lava o le tulai mai o ni fesili fou a le Kovana Newsom e uiga i le aofaiga o aitalafu ua ave e le aoga e faamalieina ai ana aitalafu. O le ofo a San Francisco o le a maua ai se tinoitupe tele e mafai ona faʻaogaina e le PG&E e fesoasoani ai i le totogiina o tagata afaina i le afi ma isi tagata aitalafu. O le a fa'amāmā ai fo'i le PG&E o le tau o le fa'atumauina o le fa'aeletise fa'alotoifale tuai a San Francisco—o se tasi o mea tuai i le faiga a le PG&E-e fa'ataga ai le fa'aoga e faia ai ni tupe fa'afaigaluega i le setete atoa i le saogalemu ma le fa'amaoni.  

O le Our City, Our Power faʻasalalauga faʻamatalaga lautele o le a faʻalauteleina i luga o lenei feʻau: faʻalauteleina le faʻalauiloaina o tagata o loʻo nonofo i le lotoifale ma pisinisi, faʻapea foʻi ma le au fai tulafono i fafo atu o San Francisco, e uiga i le faʻaleleia atili o le auaunaga o le a maua mai i malosiaga lautele i le lotoifale-e aofia ai tau maualalo, malosi mama, ma se faiga eletise e sili atu le saogalemu ma sili atu ona faatuatuaina, faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le tali atu a le lotoifale mai le Komiti Faʻatonu a le Pulenuu ma le Pulenuu. 

E ala i lana faiga fa'alemalo fa'alotoifale, ua mae'a fa'amalieina e le A'ai le sili atu i le 70 pasene o le mana'oga o le eletise i San Francisco—fa'aola le Malae Va'alele Fa'ava-o-malo a San Francisco, le Fale Fa'ato'aga o San Francisco, le Faletusi a le Malo o San Francisco, Muni, Kolisi a le Aai, aoga a le malo, ma San Francisco. Falemai Tele Francisco. O se su'esu'ega talu ai nei na maua ai le 70 pasene o San Franciscans e lagolagoina le suiga i le pule lautele, faatasi ai ma le Pulenuu ma sui uma o le Komiti Fa'atonu.

le Lo Tatou Aai, Lo Tatou Malosi 'upega tafa'ilagi o lo'o fa'ailoa mai ai fa'amanuiaga taua i tagata totogi fua faatatau i totonu ma fafo atu o San Francisco pe a fa'agaioi e le A'ai lana lava laina eletise. I le fa'aopoopoina i le tele o fa'aputuga o tupe e mafai e le PG&E ona fa'aoga e teu fa'afaigaluega i fa'afouga fa'aitulagi mana'omia ma isi faiga mo le saogalemu, o se tala lata mai a San Francisco Chronicle na fa'amaumauina ai le tele o tau fa'alotoifale fa'asao. Na taʻua e le tusiga nisi mea sili atu i le $ 148 miliona o polokalame eletise a le Aai i le lotoifale ua faasaoina tagata faʻatau talu mai le 2016, faʻatusatusa i mea semanu latou te totogiina pe a latou tumau fesoʻotaʻi i le PG&E-aʻo faʻapipiʻiina foi le tele o malosiaga faʻafouina. 

Le Our City, Our Power website fa'avasegaina 64 mataupu lata mai o galuega fa'apitonu'u o lo'o feagai ma fa'atuai o feso'ota'iga ma fa'atuputeleina tau o galuega ona o fe'ese'esea'iga faifaipea a le PG&E—i galuega fa'atino mai Fale Tautai e leai ni fale ma atina'e fale taugofie i le fale mata'aga a tamaiti i Corona Heights.

"O le ofo a le Aai o se tau lelei mo San Francisco, o se tau lelei mo PG&E ma lelei mo tagata uma o loʻo nonofo i Kalefonia i Matu," o le tala lea a le Loia a le Aai Dennis Herrera. "O nei punaoa e mafai ona faʻaaogaina e le PG&E e totogi ai tagata na afaina i le afi, faʻaitiitia le tau mo tagata faʻatau o loʻo totoe, ma fesoasoani i le PG&E e toe taulaʻi atu i le paleni o lana faiga i fafo atu o San Francisco-lea e nonofo ai le tele o ana tagata faʻatau. O lo matou aai ua na o se vaega itiiti—na o le 5 pasene o le teritori o auaunaga a le PG&E, ma ua matou le toe naunau e taofia e se kamupani eletise le saogalemu, le faatuatuaina, ma le faatuatuaina. Ole faiga ole eletise a San Francisco ua uma ona maua ai le sili atu ile 70% ole mana'oga ole eletise. Ua matou sauni e fai le isi laasaga e pulea uma ai i lalo o le pule a le malo.  

O le ofo a le Aai ma tusi mulimuli ane i le PG&E ma le California Public Utilities Commission e fa'aalia ai le mae'ae'a su'esu'eina e San Francisco lenei mataupu. O lana ofo e $2.5 piliona o le taunuuga o le iva masina o suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa ma mea tau tupe, faʻatautaia e le au atamamai o le Aai ma faufautua i fafo, e aofia ai tagata tomai faapitoa i iloiloga o aseta, tulaga tau tupe, ma inisinia. E ui o le le lava o le fa'aagaga a le PG&E i le fa'aogaina o le eletise a San Francisco ma atina'e fa'aeletise ua tu'u ai le A'ai ma nisi o atina'e eletise tuai i totonu o le setete, o le iloiloga a le A'ai o lo'o fa'aalia ai o nei aseta e mafai ona fa'aleleia ma sili atu ona lelei ma fa'atuatuaina e ala i malosiaga fa'ale-malo. 

O lo'o tumau pea le naunauta'i o le A'ai i le fa'amautinoaina o taui fa'atauva ma penefiti litaea mo tagata faigaluega fa'apitonu'u. Ua tu'uina atu fo'i e le A'ai se tusi e fa'ailoa mai ai pe fa'apefea ona mafai e ana fuafuaga fa'ale-lotoifale ona fa'atutusa taumafaiga faifaipea a le Pulega o Newsom ma le fono faitulafono a le setete e toe fuata'i le PG&E. 

"O le faʻaupuga a le Our City, Our Power o le a faʻaalia manino ai o loʻo faʻatupuina e San Francisco le faitau miliona o tala i tausaga taʻitasi i tau e le manaʻomia ona o se taunuuga o le pulea e le PG&E o la tatou eletise i le lotoifale," o le tala lea a Harlan Kelly, Pule Sili o le San Francisco Public Komisi o Galuega. “O lenei fa’asalalauga o le a fa’agaoioia i nu’u uma i totonu o le taulaga. O le a matou fa'aali atu ia San Francisco po'o fea ma pe fa'afefea ona fa'aonaponei la matou faiga, ma o le a matou fa'aalia o le pule fa'alaua'itele o se filifiliga sili atu nai lo le fa'atumauina o le tulaga quo i le PG&E.

Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le fa'aupuga a le Our City, Our Power ma isi la'asaga o lo'o faia e le Aai o San Francisco agai i le malosi lautele, alu i le https://www.ourcityourpower.org.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. Na te momoliina vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata nofoia, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org. 

###