Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Le Fa'afefea o le Fa'afo'i Atu i Lana Afio'aga e Fa'aosofia ai le Komesina Dr. Gina Fromer

Le Fa'afefea o le Fa'afo'i Atu i Lana Afio'aga e Fa'aosofia ai le Komesina Dr. Gina Fromer
  • Donovan Gomez

Dr. Gina Fromer, Pule Sili o le Fono a Tamaiti a le SF, o lo'o nofo nei e avea ma Sui Ta'ita'ifono o le Southeast Community Facility Commission. I le avea ai ma Komesina, e auai o ia i talanoaga a tagata lautele ina ia mautinoa o loʻo tausia folafolaga na faia i le itu i Sautesasae ma o loʻo agaʻi i luma i le faʻaleleia atili, e pei o le Nofoaga fou a le Nuu i Sautesasae i le 1550 Evans Avenue. “Ua matua’i fa’amamaluina lava a’u e tautua lo’u nu’u ma tagata o le itu i sasa’e o San Francisco o se Komesina. O loʻo faʻaauau pea ona ou aʻoaʻoina, tuputupu aʻe, ma avea ma suiga ou te faʻamoemoe e vaʻaia, ”o le tala lea a Fromer.

Le Fa'afefea o le Fa'afo'i Atu i Lana Afio'aga e Fa'aosofia ai le Komesina Dr. Gina Fromer

O lo'o fa'amatala mai e le Komesina o Fromer le auala o lo'o ia galue ai mo le fa'apotopotoina o le nu'u e fa'aaloalo ia i latou na fa'avae le fa'avae mo le tulaga o lo'o latou tutu ai i aso nei. “Matou te faamamaluina i latou i taimi uma matou te tauaveina ai o matou nofoa komisi, ma matou te faafou la matou tautinoga e tau mo le mea sa’o,” o le tala lea a Fromer.

A o ia toe tomanatu i le taua o le masina o le Black History Month, ua ia malamalama e le tatau ona na o le tasi le masina o le tausaga e faamanatu ai. “O le masina o Talafaasolopito Uliuli o se faamanatu faifaipea e faapea o se masina e tasi e matua puupuu tele e faamamalu ai le sao faasolopito o o tatou tuaa, o tatou toa. O se fa'amanatuga o tauiviga fa'asolopito e fausia ai se lumana'i lelei mo tupulaga a sau, ma le faitau selau o afe o ē ua maumau o latou ola i le fesoasoani e fa'ao'o i tatou i lenei tulaga."

O le Komesina o Fromer o se fautua mo tupulaga laiti ma le aafiaga o le a latou maua i le lumanai i se aso. Na te ofoina atu fautuaga i tamaiti aʻoga e alu i fafo ma saili se faufautua e ala i avanoa faʻataʻitaʻi ina ia mafai ai ona latou maua le poto masani i le siosiomaga o galuega. “Ia fa'amaoni i lau aapa atu. Matou te manaʻomia o tatou taʻitaʻi i le lumanaʻi e tulaʻi mai ma aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻatautaia faiga o taulaga. Na o le pau lava le auala e sui ai se faiga o le faʻaogaina lea, ”o le tala lea a Fromer.

Ina ua fesiligia po o le a le mea e sili ona mitamita ai i lana aganuu, e tasi le upu na oo mai i lona mafaufau: maufetuunaʻi. "O le maufetuunaʻi o loʻo faʻaalia i aso uma e tagata uli, ia avea ma suiga latou te manaʻo e vaʻaia mo o latou tagata ma o latou nuʻu," o lana tala lea. “I tala fa’asolopito, ua tatou va’ai i le tele o mea tatou te ausia pe a tatou galulue fa’atasi e fa’aleleia atili lo tatou tu’uga ma nu’u. E tatau ona faaauau pea ona tatou o mai faatasi e sii i luga o tatou leo. Ua sili atu lo tatou malolosi faatasi!”

Donovan Gomez