Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Ua fa'asilasilaina e Mayor London Breed le tatalaina o le New Southeast Community Center

Vaaiga i fafo o le Nofoaga Autu i Sautesasae o loʻo i totonu o le Bayview

MO LE FAʻAMATALAGA LELEI
Oketopa 22, 2022

Ua faalauiloa e le pulenuu o London Breed le tatalaina o le New Southeast Community Center

O le nofoaga fou fou o le a ofoina atu le lua eka o avanoa i fafo, tausiga o tamaiti ma galuega, galuega faʻapitoa i le lotoifale, ma isi polokalame e lagolago ai le Bayview-Hunters Point community.

SAN FRANCISCO - O le aso nei na faʻamanatuina e Mayor London N. Breed le tatalaina o le Nofoaga Autu i Sautesasae, o se avanoa faʻaonaponei ua mamanuina e faʻapotopoto ai tagata o le lotoifale i le Bayview-Hunters Point community. O le Komiti Fa'afoe o Supervisors Peresitene Shamann Walton, Komesina o Fa'aoga a le Malo (SFPUC) Pule Sili Dennis Herrera, Ta'ita'i o le Aai ma nu'u na auai i le fa'afiafiaga o le lipine e fa'afeiloa'i aloa'ia ai tagata nofoia ma tagata asiasi e fiafia i le tele o avanoa avanoa ma taulaga a le nu'u.

O le 45,000-square-square-futu LEED Gold Certified fale i le 1550 Evans Avenue e aofia ai le fale tausi tamaiti, cafe, free wi-fi, avanoa faigaluega lautele, ma le $1 miliona i faatufugaga faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu tofia mai tusiata i le lotoifale. 

O le lotoa e aofia ai le lua eka o avanoa avanoa, faʻatasi ai ma le amphitheater, togalaau, nofoaga e 'ai ai fafo, ma avanoa e taʻalo ai tamaiti. Fa'aauupegaina i mata'ituina lelei o le ea, o le a fa'aola le fale e fa'aola i luga o le fale ma fa'aogaina i le 100% kasa e leai se vai eletise e maua mai i le SFPUC's Hetch Hetchy Regional Power System.

"O se tasi o le tele o mea ou te mitamita ai ia San Francisco o le auala e potopoto ai tagata. O le taimi nei ma le Nofoaga Autu o Nuu i Sautesasae, o tuaoi, aiga ma tagata asiasi e mafai ona fiafia i nei avanoa mataʻina ma nofoaga faʻaonaponei e lagolago ai. aʻoaʻo ma taʻalo," o le tala lea a Mayor London Breed. "Ou te fiafia e vaʻai atu i lo tatou Aai o loʻo faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega i totonu ma ofoina atu avanoa mafaufau, aemaise lava pe a maeʻa se faʻamaʻi na taofia ai le toʻatele o i matou ma totonu. Ou te fia faʻafetai i le Big Six ma tagata uma na fesoasoani siamupini e aumai se avanoa matagofie i le pitonuu o Bayview-Hunters Point.”

“Sa matou galulue malosi lava e faataunuu le folafolaga na matou faia i lo matou nuu e ofo atu ia i latou se nofoaga e aoao ai ma faapotopoto ai; e ese le fiafia i le iloa ua taunuu lenei tautinoga,” o le tala lea a le Supervisor Shamann Walton. “O le a matou mautinoa o gaioiga i le nofoaga tutotonu e manuia ai tagata uma i le Bayview ma ou te tulimatai atu i le vaʻaia o avanoa faigaluega e sau mai lo matou lava pitonuʻu. O se tasi lea o tupe fa'afaigaluega e fa'atotonu i nu'u. Ou te fia faafetai atu ia Dr. Espanola Jackson ma le Big 6 (Julia Commer, Bertha Freeman, Osceola Washington, Eloise Westbrook, ma Rosalie Williams) mo le faataatiaina o le faavae ina ia mafai ai.

O le nofoaga fou ua mamanuina e sui ai le Nofoaga i Sautesasae Community Facility, o loʻo i le 1800 Oakdale Avenue, lea na fausia faʻatasi ma le Bayview-Hunters Point community e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le siosiomaga ma agafesootai o le SFPUC's Southeast Treatment Plant's faʻalauteleina i le 1970s ma le 1980s.

I le aluga o taimi, o le fale 1800 Oakdale na manaʻomia ni faʻaleleia tetele. O le nofoaga fou a le nuu na fausia ina ua maeʻa se faʻagasologa o fesoʻotaʻiga ma tagata o le Bayview, oe na faʻaalia le lagolago malosi mo le fausiaina o le nofoaga fou i le 1550 Evans Avenue. O le nofoaga tutotonu e aofia ai le tele, faʻaonaponei faʻapitoa avanoa faʻapitoa mo fonotaga, mea faʻapitoa, vasega, faʻamanatuga a le aiga, ma faʻasalalauga faʻalapotopotoga, faʻatasi ai ma se potu faʻapitoa, ofisa ma avanoa faigaluega faʻatasi mo faʻalapotopotoga e le o ni tupe mama.

"Na matou tautino atu o lenei nofoaga tutotonu o le a atagia ai mea o loʻo manaʻomia e tagata," o le tala lea a le Pule Sili o le SFPUC Dennis Herrera. “Matou te mitamita e faataunuu lena folafolaga. I le SFPUC, matou te tuuto atu i le avea ma tuaoi lelei ma faia le mea saʻo. Mai le tala faasolopito o le fautua, e oo atu i le lautele o tagata lautele i le fuafuaina o lenei nofoaga, i le lata i le 100 tagata mai le 94124 ZIP code na galulue ai, o se nofoaga iloga lea na fausia e le afioaga mo le afioaga. Ose galuega fa'afouga. Ua avea ai se miti a le nuu ua tele tausaga o se mea moni.”

“O lenei nofoaga tutotonu o se faailoga iloga i la matou savaliga mo le faamasinoga o le siosiomaga i le Bayview ma tuaoi uma i sautesasae o San Francisco,” o le tala lea a le Komesina o le SFPUC, Sophie Maxwell. "I le avea ai o se nuu, ua matou tauivi mo le tele o tausaga e tapunia fale eletise palapala, faʻaleleia a matou atinaʻe alavai, ma fausia avanoa avanoa mo augatupulaga o tagata e faʻapotopoto, taʻalo, ma ola. O lenei nofoaga tutotonu o se faataitaiga susulu o mea e mafai ona tatou ausia.”

O le afioaga o Bayview sa tu'ufa'atasia i le lagolagoina ma le fa'amautinoaina o nei nofoaga na fausia ma fa'atulagaina e tu'uina atu ai le aufaigaluega, tausiga o tamaiti ma avanoa fa'aaoaoga i totonu o latou nu'u. Faatasi ai ma ana paaga, sa auai le SFPUC i le faagasologa o le galulue faatasi i le tausaga atoa e aofia ai fonotaga lautele e 45, tuʻituʻi i luga o le 2,400 faitotoʻa ma auai i le silia ma le 1,000 suʻesuʻega loloto na faʻatumu e tagata nofoia.

Faatasi ai ma le au nofoia na muamua faʻatauvaʻa e fai ma sui o fale, o le au paionia o aia tatau a le malo o Dr. Espanola Jackson, Harold Madison, Elouise Westbrook, Ethel Garlington, Shirley Jones ma Alex Pitcher, e taʻua uma o le Big Six.

"O le asō, matou te faʻamanatuina le tu masani o le faia o le tagata lava ia na faʻataʻitaʻiina e le au Big Six mo i matou," o le tala lea a Dr. Gina Fromer, Ph.D., Taitaifono o le Komisi o Faʻalapotopotoga i Sautesasae. "O le Nofoaga Autu o Nuu i Sautesasae fou o se faʻaauauina o la latou galuega ma se talatuu ua iloa. E tumu-tumu i faatufugaga, talafaasolopito, ma faamoemoega, o le nofoaga autu fou o se molimau i le vaaiga mamao a tatou faavae. E le gata i lea, o se maa faamanatu i le tagata sili o tatou tagata o se nuu, ma le mea tatou te faamoemoe e avea ai. I le avea ai ma se tagatanuu o Bayview - fanau ma ola ae - ua matua'i fa'amamaluina a'u i le va'ai atu ua taunu'u mai lenei poloketi. Ou te mitamita i le mea ua fai ma sui o lenei nofoaga fou mo le nuu!”

O le galuega a le San Francisco Public Works na tu'uina atu le fa'ata'ita'iga, fausaga fa'afanua, inisinia ma le pulega faufale mo le poloketi.

"O lenei nofoaga fou fou, faatasi ai ma le tele o auaunaga ma mea lelei ma sili atu ma le lua eka o le faʻafeiloaʻi o avanoa lanu meamata, o loʻo faʻaalia ai le taua tele i le va o le itu i saute sasaʻe ma le malo o le Aai," o le tala lea a le Faʻatonu le tumau o le Public Works Carla Short. "E le mafai ona sili atu lo matou mitamita i le galulue i le tuʻuina atu o lenei taʻaloga-suia galuega e fai ma sui o le SFPUC ma tagata o San Francisco. E matagofie, anoa, ma aumaia ai se miti a le nuu i le olaga.”

O le Komisi o Fa'ata'ita'i sa tele sona sao i le fa'atonuina tolu fausaga faatufugaga tetele saunia e tusiata i le lotoifale: Promissory Notes saunia e Mildred Howard, Building a Better Bayview saunia e Phillip Hua, ma le Navigating The Historical Present: Bayview-Hunters Point, saunia e Kenyatta AC Hinkle. Na fa'atonuina fo'i e le Komisi o Fa'ata'ita'iga se polokalame fa'ata'ita'i lua-ituaiga mo lea fale e aofia ai galuega ta'ito'atasi e 37 a le au tusiata e to'a 27.

"I le faiga faapaaga ma le SFPUC ma le itu i sautesasae, na fausia ai e le Arts Commission le Bayview Arts Masterplan, lea na faavaeina ai le Bayview Artist Registry ma fesoasoani e taʻitaʻia le vaʻaiga faatufugaga mo le lumanaʻi o le pitonuʻu." Fai mai Ralph Remington, Faatonu o Mataupu Faaleaganuu mo le Komisi Faatufugaga. "Matou te fiafia ma faʻamamaluina e tuʻuina atu se aofaʻiga malosi o galuega fou e tolu e faʻapitoa i luga ole laiga ma se aofaʻiga o ata e lua-ituaiga na faʻatau mai i tusiata faʻapitonuʻu e iai soʻotaga loloto i le alalafaga. O nei tusiata e faamanatu le atunuu Aferika a o faamamaluina le talatuu a tuaa o tagata na fausia lenei pitonuu.

O le ootiina o le lipine o le aso na soso’o ai ma le pati poloka e aofia ai fa’afiafiaga a le atunu’u, fa’afiafiaga a le fanau, ta’amiloga fau fale, ma isi fa’afiafiaga. O le pati poloka e tamo'e seia 2pm