Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amanatuina e le SFPUC le mae'a o le Toefuata'iga Autu o le Malosi i Embarcadero ma Jackson Fa'aleleia

Fa'ase'e se paipa 28-inisi le lautele i lalo o le Embarcadero e fa'afeso'ota'i ai fausaga fou.
  • Vince Mazzaferro

Fa'amalo i le Force Main Rehabilitation i Embarcadero ma Jackson Improvements Project team mo le fa'amae'aina o la latou poloketi i le amataga o le 2022! Fa'alelei ile North Shore Force Main ua fa'ailogaina le la'asaga mulimuli ile tu'uina atu ole tele, fa'atuatuaina o le fa'au'uga o otaota vale i le silia ma le 350,000 tagata nonofo ma pisinisi i le itu i matu sasa'e o San Francisco. 

Fa'aleleia ile 2014 ile North Shore ile Channel Force Main Sewer Improvement Project
Fa'aleleia ile 2014 ile North Shore ile Channel Force Main Sewer Improvement Project

Le Laasaga Mulimuli o le To'atele
O le North Shore Force Main ose paipa fa'amama fa'ama'i e felaua'i ai le suavai leaga (lafoa'i tumama ma vai afā) i matu o San Francisco i le Fale Togafitiga i Sautesasae i le Bayview. O lenei vaega taua o le alavai o le taulaga ua latalata i le iuga o lona olaga aoga ma ua uma ona manaʻomia le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le 2008 ma le 2012.

Ole paipa e toetoe lava o taimi uma ile tautua e fa'amalieina mana'oga fa'atulafonoina, e le mafai ona toe fa'aleleia atoatoa ma fa'aleleia e aunoa ma se paipa fa'aletonu. O se paipa fou e le toe fa'aaogaina (po'o le malosi autu) na fausia i le 2015, lea na mafai ai e le auvaa ona iloilo, fuafua ma faia fa'alelei ma fa'aleleia. 
 
"O lenei poloketi o se tasi lea o le tele o taumafaiga a le taulaga e faʻaleleia a tatou atinaʻe vai lapisi taua e faʻamautinoa ai o loʻo faʻaauau pea a tatou faiga i aso uma ma pe a tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi," o le tala lea a le Pule Sili Dennis Herrera. "Ua mafai nei ona matou mautinoa o le autu o loʻo i ai atoa le toe faigaluega e puipuia mai le faʻalavelaveina o le tautua ma le tafe mai o otaota i le Fagaloa, e ofoina atu le puipuiga i le soifua maloloina lautele ma le siosiomaga, aʻo faʻafaigaluegaina tagata San Francisco i le taimi o galuega le mautonu i le taimi o le COVD-19 pandemic. .”

Ua ueloina e le auvaa faupu'e i'a e lata ane i auala feoaiga i luga o le Embarcadero
Ua ueloina e le auvaa faupu'e i'a e lata ane i auala feoaiga i luga o le Embarcadero

O Lu'itau ole Galuega ile taimi ole COVID ma ile Aia Tatau ole Ala
O le vaega faufale na tupu i le taimi sili ona faigata o le amataga o le faʻamaʻi COVID-19. O le vaega ole Soifua Maloloina ma le Saogalemu a le SFPUC na faipaaga ma le vaega o le poloketi ina ia mautinoa o le auvaa o loʻo tausisia pea le suiga i le lotoifale, setete, ma feterale COVID-19 taʻiala ina ia saogalemu pe a mafai.

O le tele o le poloketi sa i le auala femalagaa'i o le Embarcadero i le va o Washington Street ma Broadway, ma a'afia ai le tele o femalaga'iga auala ma nofoaga e tosina mai ai tagata tafafao. Sa galulue faatasi le SFPUC ma galulue soosootauau ma isi matagaluega a le Aai ma le nuu e faatino vaega tapuni o auala o taavale, ma ala savali ma uila uila mo le saogalemu ma le avanoa i le taimi o le fausiaina.

Fa'auma le sasaa sima mo puipui ole alavai-vault i lalo ole eleele
Fa'auma le sasaa sima mo puipui ole alavai-vault i lalo ole eleele

Tupe Teufaafaigaluega i O Tatou Atina'e Atina'e ma Nuu
O le fa'aleleia atili o le suavai otaota i totonu o le eria e aofia ai le fausiaina o fale fa'alava fou i luga o le Embarcadero, toe fa'aleleia o le tusa ma le 190 laina laina o le North Shore Force Main e ala i le fa'ase'eina o se paipa 28-inisi le lautele i lalo o le Embarcadero i fausaga fou, ma le toe fa'aleleia o fale. se isi 50 laina laina laina o le alavai i lalo o le Jackson Street tu'ufa'atasia le fa'aogaina o le lapisi. O le fausiaina o se alatoto fou ma fa'atonutonu vault o le a mafai ai e le aufaigaluega o le fa'afoeina o le suavai leaga ona fa'aleleia atili le tomai e fa'atonu ai le tafega o otaota.

O polokalame a le SFPUC's Capital Improvement e maua ai avanoa tau tamaoaiga e ala i a latou konekarate faigaluega (PLAs), maliliega aloa'ia ma iuni a tagata faigaluega i le lotoifale e fa'amautinoa ai o tagata faigaluega i le lotoifale ma tagata o lo'o a'afia i nei galuega tetele e maua avanoa i a'oa'oga faufale ma avanoa faigaluega. Faatasi ai ma le silia ma le 16,700 itula faigaluega i lenei poloketi ua maeʻa, ua mitamita le SFPUC e faʻasoa e 43.75% o na itula faigaluega na faia e tagata o San Francisco. E sili atu lea i le tulaga fa'atulafonoina o le auai i totonu o le atunu'u e 30% e pei ona fa'ata'atia mai i faiga fa'a faigaluega a le atunu'u. 

Fa'apipi'i 36-inisi le fa'a'ese'ese so'oga, o le fa'amaufa'atasiga mulimuli i totonu o le pusaaisa o Jackson Street
Fa'apipi'i 36-inisi le fa'a'ese'ese so'oga, o le fa'amaufa'atasiga mulimuli i totonu o le pusaaisa o Jackson Street

I le Aai atoa o lo'o fa'aleleia e le SFPUC au atina'e tau suavai leaga e ala i le Sewer System Improvement Program, o se tupe e tele-piliona-tala i totonu o le taulaga e fa'amautinoa ai le fa'aauauina pea o le fa'amoemoeina o le fa'aogaina o alavai a San Francisco i tagata fa'atau a'o puipuia le soifua maloloina ma le saogalemu o tagata lautele. O nei fa'aleleia e aofia ai le fa'afefiloi o mea lanu meamata ma le lanu efuefu. O atina'e lanu meamata e aofia ai poloketi e fa'aogaina ai faiga fa'anatura o palapala ma la'au e fa'agesegese ai ma fa'amama vai afā e taofia ai mai le lofia ai o tatou alavai. O galuega tetele a le Gray, e pei o le Force Main Rehabilitation i Embarcadero ma Jackson Improvements Project, o loʻo sui pe faʻaleleia paipa paipa, pamu pamu, ma togafitiga e galue 24/7 e tuʻuina atu auaunaga faʻalagolago.

Matou te fia faafetai atu i tagata eseese ma au sa galulue faatasi e faia nei suiga taua: o le SFPUC project team, Anvil Builders Inc., SFMTA, SF Port, District Supervisor Aaron Peskin, le San Francisco Bicycle Coalition, ma le tele o vaega eseese. tagata nofomau ma pisinisi i totonu o nofoaga o tatou poloketi.
 

Vince Mazzaferro