Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Tausaga i Iloiloga: Poloketi Toso

Tausaga i Iloiloga: Poloketi Toso
  • Lisa M. Miles-Wilkerson

O le 27 tausaga o le Project Pull na malepe ai le fa'ata'ita'iga i se polokalame fou fa'ata'ita'i fa'akomepiuta. Ta'ita'ia e le Fa'atonu Polokalama, Lisa M. Miles-Wilkerson, ma le Polokalama Fesoasoani, Clara Becker, Project Pull na fa'amae'aina se isi taumafanafana manuia o le fa'aalia o tamaiti a'oga i ala faigaluega i le City Government.

O lenei taumafanafana na te'a nei na fa'atatau uma i le fa'amalieina o mana'oga o le vaega fou o interns. Project Pull e le tutusa lava mai lea tausaga i lea tausaga, ma e tusa ai ma Miles-Wilkerson, e leai lava se taimi faʻavaivai. I le galue ai i le tele o suiga i nai tausaga ua tuanaʻi mai le faʻamaʻi o le lalolagi, o le faʻavae malosi o le polokalame na mafai ona maua e ala i le taʻitaʻiga a Miles-Wilkerson.  

Poloketi Toso tagata faigaluega i le taimi o Aso Fa'atamaoaigaina.

I le avea ai o tamaiti aʻoga maualuga o loʻo ola i le faʻamaʻi, o tagata aʻoga ua faʻataʻamilo i totonu-tagata ma lalolagi faʻapitoa i nisi o tausaga sili ona faʻavaeina o latou olaga. Na mana'o le Project Pull e fa'alatalata atoa i lenei vaitau o suiga. Mo le polokalame, o lona uiga o le faafaigofieina ma le lagolagoina o tagata aʻoga i le faamasani e le gata i se galuega, ae faapea foi ona toe faamasani i le mafutaga ma a latou tupulaga.

O se tasi o suiga pito sili ona taua na faia e le Poloketi Toso o le faaluaina o le numera o Aso Faʻatamaoaiga a le tagata lava ia. O le sini o Aso Fa'atamaoaigaina uma o le fa'ateleina lea o le galulue ma le atina'eina o tagata a'oga a'o tu'uina atu ia i latou le tele o avanoa e fa'atasi ai o se 'au ma se polokalame. O Aso Fa'atamaoaigaina na maua ai e le au a'oa'o le avanoa e o ese ai mai o latou pitonu'u ma su'esu'e vaega fou o le Aai. O nei aafiaga uma na saofagā i le uiga ofoofogia o le polokalame o tagata lautele.

A o manatunatu Miles-Wilseron i mea uma na ausia i lenei taumafanafana talu ai na ofoina mai, na ia lagona le agaga faafetai mo ana tagata faigaluega. "Matou te matua mitamita lava ma fiafia e faʻasoa se vaaiga i galuega ofoofogia na ausia e a matou tagata aʻoga i lenei taumafanafana, ae matou te sili atu le mitamita i le tele o aiga na matou fausia faʻatasi."

Lisa M. Miles-Wilkerson