Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Aumai le Lalolagi Moni i le Vasega ma le Vasega i le Lalolagi Moni

Eva Fernandez, Project Engineer ma McMillen Jacobs Associates, ma lana fanau e toalua.
  • Kesinee Yip

Ina ua valaaulia Eva Fernandez, Project Engineer ma McMillen Jacobs Associates (MMJ), o se inisinia, siosiomaga, ma fale faufale e faapitoa i galuega faatino punaoa vai i lalo o le eleele, e faasoa atu lana faigamalaga i galuega ma galuega i lea aso ma lea aso ma faiaoga i San Francisco's John O 'Connell High School (JOCHS), na ia oso i le avanoa.

"O faiaoga e taua tele mo filifiliga a se tagata. O laʻu lava matata na taʻitaʻia e faiaoga na ou feiloai i le kolisi lautele ina ua ou siitia iinei mai Peru. O lea, ina ua ou maua le avanoa e ofo atu ai ma tuuina atu le taitaiga i faiaoga, sa ou manao e fai. ."

Na vala'aulia Eva Fernandez e fa'asoa lana faigamalaga i galuega ma galuega i lea aso ma lea aso ma faia'oga i le Aoga Maualuga a John O'Connell i San Francisco.
Na vala'aulia Eva Fernandez e fa'asoa lana faigamalaga i galuega ma galuega i lea aso ma lea aso ma faia'oga i le Aoga Maualuga a John O'Connell i San Francisco.

Na vala'aulia Fernandez e saofagā i se fa'aa'oa'oga fa'aa'oa'oga mo aso e tolu na mafai ona maua e ala i le polokalame a le SFPUC's Social Impact Partnership (SIP). E vala'aulia e le SIP kamupani tuma'oti o lo'o galulue i galuega faufale a le SFPUC e faia ni tautinoga i nu'u, e aofia ai le volenitia. Le faiaoga i fafo, ua fuafuaina e fesoasoani i faiaoga o aoga a le malo i le lotoifale e aʻoaʻoina tamaiti aʻoga San Francisco e uiga i faiga faʻaoga, STEM, auaunaga lautele, ma isi auala faigaluega, faʻamanuiaga mai le tomai ma le taimi o le tele o volenitia kamupani inisinia. O le polokalame ua fausia i faiga faapaaga i le va o kamupani inisinia MMJ ma Stantec, John O'Connell High School, ma le SFPUC.

E ala mai i fafo, na aʻoaʻoina ai e faiaoga o le JOCHS e uiga i kamupani inisinia o loʻo galulue i galuega faʻapitonuʻu, le matafaioi a le SFPUC i na galuega, pe faʻafefea galuega i lea aso ma lea aso i galuega faʻainisinia, ma sina mea itiiti e uiga i malaga a le tagata lava ia ma aafiaga o i latou i totonu. le alamanuia.
O le faaosofiaga o Fernandez mo le volenitia e afua mai i aafiaga patino anoa ma faiaoga i lana lava faigamalaga faaleaoaoga.

"Ina ua ou siitia mai iinei mai Peru, sa tatau ona ou toe amata. Sa ou faia le aʻoga matutua, Igilisi o se Gagana Lona Lua (ESL) vasega, ona sosoo ai lea ma le kolisi a le nuu ae leʻi siitia atu i UC Berkeley. Sa i ai saʻu faiaoga calculus e faʻalogo mai ia te aʻu i taimi uma. ma taialaina au Ina ua ia iloa ou te fia suesue i le inisinia, sa ia fesili mai po o le a le ituaiga. le tele o tamaiti aʻoga o loʻo siomia aʻu, ae na ou faia," o le tala lea a Fernandez.

I tua atu o le faiaoga i fafo, o le SFPUC's SIP polokalame e maua ai foi avanoa mo sui o kamupani inisinia e fesootai tuusao ma tamaiti aoga i le JOCHS ma aumai a latou poto masani galuega i le lalolagi i le potuaoga. O lenei faiga fa'apa'aga e fa'amanuiaina ai le fa'ata'ita'iga a le JOCHS e saunia ai tamaiti a'oga mo galuega i mea faigaluega ma isi auala fa'apolofesa i fafo atu o le auala masani a le kolisi e fa tausaga.

Na faasoa mai e le inisinia MMJ Kush Chohan, "Na matou filifilia le JOCHS ona o se poloketi [SFPUC] o loʻo matou galulue ai e moni lava o se poloka ma le afa le mamao mai le aoga maualuga. O tamaiti aoga e nonofo ma savavali i totonu o lena vaega o le poloketi ma o le a aʻafia ai. .O lea, matou te manana'o e fa'aoga le manuia o lena poloketi ma fa'aoga manatu STEM o lo'o latou a'oa'oina i le a'oga ma fa'apipi'i fa'atasi na mea.E mafai ona matou fa'aali atu ia i latou pe fa'apefea ona galue se lever po'o le fa'aogaina o poloka faufale e fa'aalia ai le fisiki ma le inisinia. Mo i latou, o se fale suʻesuʻe o le olaga moni e mafai ona latou aʻoaʻoina ai."

Na faamatala e le faiaoga o le fisiki a le JOCHS Maurisa Thompson, "Matou te mananaʻo lava i tamaiti e vaʻai i fesoʻotaʻiga moni o le lalolagi i le va o le saienisi o loʻo matou aʻoaʻoina i tusi aoga poʻo ala i fale suʻesuʻe ma le faʻaogaina moni e tagata i le olaga i aso faisoo e foia ai faʻafitauli. JOCHS o se aʻoga e taulaʻi i tekinolosi, O lea e to'atele a tatou tamaiti a'oga e o mai iinei ma le fa'amoemoe o le a tatou fesoasoani ia i latou i avanoa, a'oga maualuluga, ma feso'ota'iga i isi pisinisi iinei i le A'ai."

O le faigamalaga a le tagata lava ia a Chohan o se molimau i le aafiaga o ia aapa atu.

"Na ou ola aʻe i se nuu mativa faifaatoaga iinei i Kalefonia," o le tala lea a Chohan. "Sa ou fiafia i le STEM, ae ou te leʻi manatu ua lava loʻu atamai pe na i ai se avanoa mo aʻu. O tagata na o mai ma talanoa mai ia te aʻu e uiga i le STEM na sili atu le aafiaga ia te aʻu. ola."

O Chohan, o ona matua o ni tagata malaga mai Initia, na faʻamatalaina le auala na fesoasoani ai le ofisa i fafo i JOCHS ia te ia e "totogi i luma."

"Sa tatau ona ou faigaluega ma se tamaititi aoga [o ia] mai se aiga mai fafo ma sa tatau ona ou galulue faatasi ma ia," o le tala lea a Chohan. “Na ia va’ai i se tasi e foliga mai ia te ia, e sau i le tulaga e tasi ma le gagana, e manuia i totonu o le nu’u”.

E ioe Fernandez o le a'afiaga e fa'amanuiaina fa'atasi. "Na ou lagona le fiafia ma le mitamita [e ofo atu] ona o se tasi o mea na ou manaʻo e faʻamamafaina o le taua tele o faiaoga i laʻu galuega. Na ou manaʻo e pasi atu lena feʻau, "o le tala lea a Fernandez.

Na vala'aulia Eva Fernandez e fa'asoa lana faigamalaga i galuega ma galuega i lea aso ma lea aso ma faia'oga i le Aoga Maualuga a John O'Connell i San Francisco.