Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Ose Galuega i Faufale ma Shabrea Thorton

O loo ofuina e Shabrea Thornton se ofu faufale ma se pulou malo i lona pulou afu
Bayview-Hunters Point o Shabrea Thornton
  • Kelley Omran

“O lea la ua ou fausiaina, ua ou mitamita i le mea ua ou i ai i le olaga nei,” o le tala lea a Shabrea Thornton ma le mitamita ma lagona o le ausiaina o ana taumafaiga talu ai nei e faamautinoa ai se lumanai manuia, sili atu ona mautu mo ia ma lana tama. .

Fanau ma tausia i Bayview-Hunters Point, Thornton o loʻo galue o se tagata aperenitisi ma le Bertco, Inc., i luga o le WW-647R Biosolids Digester Facilities Project (BDFP) o loʻo i totonu o le Bayview-Hunters Point. Na faaosofia muamua Thornton e ulufale atu i le galuega faufale ina ua uma ona faalogo i tala mai ona aiga oe sa galulue i le alamanuia o ni kamuta ma enisinia faagaioia. Na musuia o ia i a latou faʻataʻitaʻiga o le galue tumau ma le mautu o galuega, aemaise lava pe a faʻatusatusa i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tamaoaiga ona o le faʻamaʻi o le lalolagi.

Sa maofa foi o ia i galuega faufale a iuni ua mautu, ma le auala e mafai ai ona avea i latou ma filifiliga sili mo tagata o loo saili e fausia ni galuega umi ma le faatulagaina o totogi, penefiti soifua maloloina, ma se penisione. "Ou te fiafia e mafai ona ou siitia ae le na o le mau i se nofoaga e tasi [lo'u] olaga atoa," o le tala lea a Thornton.

O se aso faigaluega "masani" mo Thornton e mafai ona ese i aso uma. Faatasi ai ma ana matafaioi eseese i galuega, na te toe iloilo faaaliga, tausia o faamaumauga o loli, faia le faamamaina o nofoaga, ma galue i luga o le tele o isi tofiga na tuuina atu ia te ia e le foreman i le aso atoa. "E leai lava se taimi faʻavaivai i fefaʻatauaiga faufale!" o lana alaga.

Na amata e Thornton lana su'esu'ega galuega faufale i le SFPUC's Southeast Construction Hub, lea na tu'uina atu ai ia te ia fa'amatalaga ma fesoasoani patino e fa'ailoa ai alagaoa mo a'oa'oga ma auaunaga lagolago. E ala i feso'ota'iga a le HUB o 'au'aunaga fa'alaua'itele ma ofisa e tu'uina atu tagata faigaluega, na ia feiloa'i muamua ai ma talanoa ma le Brightline Defense, o se fa'alapotopotoga a le Bay Area ma le fa'amasinoga o le si'osi'omaga e leai ni tupe mama e galue e fa'amalosia tagata ta'ito'atasi ma nu'u e fausia ni si'osi'omaga sili atu ona gafataulimaina. E le'i leva ona tu'uina atu o ia i le Polokalama a'oa'oga Faufale One Treasure Island.

O le One Treasure Island o lo'o tu'uina atu ta'amilosaga e tolu o le fitu vaiaso o a'oa'oga faufale i tagata faigaluega e agava'a e avea ma Ta'ita'i ma Asbestos Abatement Leipa Aperenitisi. O le manuia o Thornton i le polokalame na taitai atu ai o ia e auai i le Laborers' Local 261 o se tagata aperenitisi leipa ina ua maeʻa ona faauu. I le avea ai ma se tagata aperenitisi, na amata ai e Thornton lana sailiga galuega faufale ma le naunautai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le SFPUC's Labour Relations Specialist, Brian Thomas, sa fesoʻotaʻi atu ai o ia i le Bertco, Inc., o loʻo vaʻavaʻai e faʻafaigaluegaina tagata faigaluega mai le lotoifale e auai i lana auvaa i le poloketi BDFP.

Ua uma ona aʻoaʻoina e Thornton le tele o lesona i lana galuega puupuu e oʻo mai i le taimi nei, ae na ia faamamafaina se tasi o fautuaga autu mo isi o loʻo taumafai e faufale, "Tumau le faʻamalosi!" O le avea ai ma se tasi o nai tama'ita'i i se fefa'ataua'iga o lo'o pulea e ali'i e mafai ona lu'itauina i nisi o taimi, ae fai mai o le fa'amaoni e aoga. "E tatau ona e naunau e tu ese, galue malosi, ma tatala i taimi uma i le aoaoina o mea fou."

Kelley Omran