Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amanatu le masina o Talafa'asolopito Uliuli i le Nofoaga Autu i Sautesasae

Fa'amanatu le masina o Talafa'asolopito Uliuli i le Nofoaga Autu i Sautesasae
  • Elise Uosigitone

le Nofoaga Autu i Sautesasae (SECC) o lo'o fiafia e fa'ailoa se fa'asologa o mea na tutupu mo le Black History Month e talimalo ai matagaluega eseese a le A'ai, fa'alapotopotoga fa'apitonu'u, ma tagata o le nu'u. E talia ma vala'aulia tagata uma e fa'atasi ma matou i le fa'amanatuina o Talafa'asolopito Uliuli i le SECC. 

O Fepuari e amata ai se tasi o le tele o faʻamanatuga i le tausaga atoa e faʻaalia ai le aganuu ma sao o le Black diaspora i le lalolagi atoa. I totonu o le Iunaite Setete, o le Negro History Week o se tasi lea o faʻasalalauga muamua o le faʻamanatuina o le Black History i luga o le atunuʻu. O le fa'amanatuga muamua i le vaiaso atoa sa ta'imua e Carter G. Woodson i le 1926. 

Talu mai lena taimi, ua suia le masina o Talafa'asolopito Uliuli e avea ma fa'amanatuga fa'aletausaga mo tagata Uliuli ma uo i le Iunaite Setete atoa. I San Francisco, Bayview Hunters Point ua faʻatūina o ia lava o se faʻailoga, faʻaosofia aganuʻu Black, fou, ma ausia. E ui o le pitonuu o Bayview Hunters Point e masani ona fesoʻotaʻi ma se talaʻaga o le le faʻafitia faiga le tutusa ma le le tonu, e le mafai e se tasi ona faʻafitia le aʻafiaga o le alalafaga i le faʻasaoina ma le alualu i luma o aganuu Black i San Francisco.  

Fa'asalalauga Fa'alaua'itele i le Southeast Community Center

Aiga Uliuli e Taaalo ma Aoao
Aso Lua uma, Fepuari 6 -27, 5-6 PM | Potu fogafale tolu o Islais Creek
Edgewood Family Resource Center o lo'o talimalo i se fa'alapotopotoga fa'alea'oa'oga i Aso Lua uma mo aiga e iai tamaiti ei lalo ifo o le lima tausaga e ta'alo, a'oa'o, ma tuputupu a'e. O le a saunia meaai mama. 

Dr. Espanola Jackson Aso

Dr. Espanola Jackson Aso
Aso Faraile, Fepuari 9, 3-7 PM | Alex Pitcher Pavilion 
O Dr. Espanola Jackson, e lauiloa foi o se tasi o le Big Six, o se taʻitaʻi iloga i le taua e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le siosiomaga o le toe faʻaleleia o le fale lapisi ma isi fale palapala i Bayview Hunters Point. O le fa'amoemoe o le a fa'amanatuina ai lona talatuu ma fa'aosofia ai le isi augatupulaga o ta'ita'i e fautua mo le fa'amasinoga tonu. 

Kata o Aso Valentine mo Tagata Auro 
Aso Toona'i, Fepuari 10, 11 AM-4 PM | Alex Pitcher Pavilion 
O le Komesina o Fale i Saute Sasae Damien Posey, e igoa foi ia Uncle Damien, o le a talimalo i le R&B Valentine's Day card party e faamamalu ai le au matutua i le itu i Sautesasae. O lea fa'amoemoe o lo'o tatala mo tupulaga ma talavou matutua o lo'o manana'o e fai ni kata e tufatufa atu i nofoaga tutotonu o tagata matutua. O mea'ai ma mea'ai mama o le a tu'uina atu.  

100 ali'i uli o le Fa'aaliga Soifua Maloloina a le Bay Area
Aso Faraile, Fepuari 16, 12-4 PM | SECC, lotoa lautele 
Auai i le 100 Black Men of the Bay Area mo se fa'aaliga fa'alesoifua maloloina lautele i totonu o le itu i Sautesasae. O le a maua e tagata ta'ito'atasi ma'i fa'ama'i alatoto ma su'esu'ega o le kulukose toto mai foma'i soifua maloloina. Tusi resitala iinei.

Fa'asolo o Talafa'asolopito Uliuli ma Fa'alapotopotoga Fa'alapotopotoga

Fa'asolo o Talafa'asolopito Uliuli ma Fa'alapotopotoga Fa'alapotopotoga
Aso Toona'i, Fepuari 24, solo i le 11 am, pati i le 12 PM | E amata le solo i le Bayview Opera House, pati ma le fa'atagata fa'atagata fa'aalia i le SECC
O le solo ma le tausamiga e faamanatu ai le talafaasolopito umi o le nuu Black a San Francisco ma ana sao i le Aai. O le solo o le a amata i le Bayview Opera House i Third Street ma Newcomb. O le solo a solofanua, taavale masani, faʻataʻavale, tagata siva, ma faʻafiafiaga o le a agai atu i lalo o le Third Street e amata i le 11 am O le a faʻaiʻu le solo i le SECC, lea o le a faʻapotopoto ai le alalafaga e fiafia i se aoauli atoa o gaoioiga, faʻaaliga, faʻaaliga o se fa'atagata Hearts i San Francisco, ma meaai e leai se totogi, e aofia ai le tofo o le gumbo! Aoao atili.

Sauniga o le Fa'ailoaina o le Loto a le Falema'i Tele o San Francisco 
Aso Toona'i, Fepuari 24, 1 PM | Founders Amphitheatre (i tua o Alex Pitcher Pavillion)
O le Falemai Tele o San Francisco o le a faʻaalia se faʻatagata fatu o San Francisco o le a faʻaalia i le SECC. O le fa'atagata o le fatu ua fa'aigoaina Justice na faia ma mamanuina e André Renay o se tusiata i le lotoifale o Bayview.  

 

O le SECC ua faʻamamaluina e avea ma nofoaga e filifili ai mo tagata taʻitoʻatasi, sui filifilia, ma pisinisi e talimalo i faʻalavelave ma taʻitaʻia lenei galuega taua.