Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Tatou Talanoa i le Amiotonu o le Siosiomaga i lenei Masina Faamaualuga

San Francisco City Hall i le masina o le Pride.
  • Elisapeta Grubb

Faatasi ai ma le siisii ​​o tulafono transphobic ma anti-LGBTQIA+ i totonu o le Iunaite Setete, e taua tele le siitia ma le faamanatuina o le LGBTQIA+ nuu i lenei Masina Faamaualuga. O se taimi foi e mafaufau ai pe faʻafefea ona aʻafia e le galuega i le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) tagata lanu, tagata e maualalo tupe maua, le LGBTQIA + nuu, ma le fetaulaiga o nei faasinomaga.

I le avea ai ma se eletise, avega mamafa - o le pasene o tupe maua a le aiga e faʻaalu i tau o le malosi - ma le faʻamasinoga o le siosiomaga o nisi ia o auala autu o le galuega a le SFPUC e aʻafia ai le LGBTQIA+ community. O lo'o fa'amatala e le SFPUC le fa'amasinoga o le si'osi'omaga o le faiga sa'o lea o tagata o ituaiga uma, aganu'u, ma tupe maua ma e talitonu e leai se vaega o tagata e tatau ona tauaveina se fa'asoa le talafeagai o a'afiaga tau le si'osi'omaga e mafua mai i fa'agaioiga, polokalame, ma/po'o faiga fa'avae a le SFPUC.

Ae paga lea, o faʻamatalaga i luga o le mamafa o le malosi ma le faʻamasinoga o le siosiomaga i totonu o le LGBTQIA + alalafaga e leai, ae o le mea lea e iloa.

Malosiaga Avega
Malosiaga avega e faatoluina le maualuga o aiga e maualalo tupe maua pe a faatusatusa i aiga e maualuga atu a latou tupe maua. O aiga Black ma Hispanic e iai avega mamafa e 43% ma le 20% maualuga atu nai lo aiga papaʻe, i le faasologa.

le fua o le mativa i LGBTQIA + faitau aofaʻi e 17% i le 2021 faʻatusatusa i le 12% i tagata e le o ni LGBTQIA +. I totonu o nu'u LGBTQIA + e sili ona fa'aitiitiga, e sili atu le maualuga o le mativa: 24.7% mo LGBTQIA + tagata lanu ma 21% mo tagata transgender. A tu'ufa'atasia, o nei vaega fa'asolopito fa'asolopito e foliga mai o lo'o mafatia i tau e le fa'atatau i le malosi.

Masina Faamaualuga

O avega maualuga o le malosi e mafua ai le afaina o le tamaoaiga faapea foi fa'afitauli tau soifua maloloina eseese. Faatasi ai ma suiga o le tau ma le maualuga o le vevela, o loʻo i ai se manaʻoga sili atu mo le malulu. O le mea la lea, o le a fa'anofoina nu'u fa'atauva'a i le tele o tau o le malosi mai le ea malulu po'o le tu'uina atu o tau fa'aopoopo o le malosi e afaina ai lo latou soifua maloloina, saogalemu, ma le mafanafana.

Faiga o le Ea 
O le tuuga o le filifiliga sili lea o le tonu i le siosiomaga. O suʻesuʻega e faʻaalia ai o tuuga faʻatasi ma faʻalavelave faʻale-tamaoaiga, e pei o tupe maua ma le LGBTQIA + faʻasinomaga, faʻapipiʻi le le tonu o le siosiomaga e pei o le aafia i le filogia o le ea.

LGBTQIA+ tagata e sili ona a'afia i le filogia o le ea ona o le maualuga o le maualuga o fale le mautu, leai ni fale, ma le fa'aituau fa'afoma'i. O se su'esu'ega e su'esu'e ai a'afiaga o le fa'aleagaina o le ea i totonu o le nu'u LGBTQIA+ e ala i le va'ava'ai atu i pitonu'u e maualuga le aofa'i o ulugalii itupa tutusa. O le suesuega na maua ai o nei pitonuu e sili atu le aafia i mea leaga o le ea ma le 9.8-13.3% le maualuga o le lamatiaga o gasegase manava.

E ui ina faʻatapulaʻaina faʻamaumauga, o faʻafitauli le lelei o le soifua maloloina i tagata lanu ma tagata e maualalo tupe maua e faʻaopoopoina e le LGBTQIA + faʻamatalaga.

Lagolagoina tagata fa'atau SFPUC
O le SFPUC's Power Enterprise o loʻo tuuto atu i le faʻaitiitia o avega mamafa i totonu o nuʻu faʻasalalau faʻasolopito e ala i polokalame faʻalauiloa ma fesoasoani mo Faʻamalosi Hetchy Mana ma Mama mamanaSF tagata fa'atau. E le gata i lea, o le misiona a le SFPUC o le tuʻuina atu lea o San Francisco i le malosi mama e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kasa ma o latou aafiaga leaga, aemaise lava i nuʻu o popolega.

A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o le SFPUC i se lumana'i malosi mama mo San Francisco, o lo'o i ai se fa'amanatuga i lenei masina o le galuega o lo'o tumau pea e fa'afetaia'ia avega mamafa i totonu o nu'u i San Francisco. A'o fa'amanatu e San Francisco le Masina Fa'amaualuga, e fa'amalosia e le SFPUC tagata uma e a'oa'o atili e uiga i le fa'amasinoga o le si'osi'omaga ma le malosi tutusa ma saili auala e lagolago ai le LGBTQIA+ nu'u ma nu'u 'ese'ese i la tatou A'ai.