Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Puipuia ma le Fa'aleleia o se 'Oa Fa'alaua'itele: Poloketi Fetuuna'i o Suiga o le Tau i le Vasa Beach

Puipuia ma le Fa'aleleia o se 'Oa Fa'alaua'itele: Poloketi Fetuuna'i o Suiga o le Tau i le Vasa Beach
  • Chris Colwick

O i latou ua oʻo i le talafatai i sisifo o San Francisco o le a malilie, Ocean Beach o se 'oa faʻalapotopotoga. Ae ose si'osi'omaga lu'itau fo'i, e a'afia i galu e afā ma pagatia i le tafia o le gataifale ona o le tau. I le itu i saute o Sloat Boulevard, o le tafia foi ua afaina ma faaleagaina ai nofoaga e paka ai taavale i luga o le matafaga, fale alavai o le afa ma le Great Highway lava ia. O lo'o fa'aauau pea ona fa'amata'utia e afā o mea tetele o le suavai leaga ma fa'atapula'aina avanoa lautele i gataifale ma avanoa fa'afiafia. 

I le South Ocean Beach, o le tafia o le matafaga o loʻo lamatia ai le vaega pito i luga o le sami o le SFPUC tuʻufaʻatasia alavai - o le Lake Merced Tunnel, o se paipa e sefulufa futu le lautele o loʻo i lalo o le Alatele Tele. Faatasi ai ma le siisii ​​o le suasami ma le tele o afa malolosi, o le tafia ua na o le a sili atu ona leaga, lea e faateleina ai le faanatinati e puipuia le gataifale, nofoaga e nonofo ai, ma le matafaga lava ia.

Puipuia ma le Fa'aleleia o se 'Oa Fa'alaua'itele: Poloketi Fetuuna'i o Suiga o le Tau i le Vasa Beach

Fetuunai i le Siosiomaga Suiga

O le poloketi o le Ocean Beach o le poloketi muamua lea mo suiga o le tau i San Francisco. A maeʻa, o le a fausia ai le silia ma le maila o le auala fou i le sami; fa'aleleia avanoa i le gataifale, fa'afiafiaga, ma nofoaga e nonofo ai i South Ocean Beach; ma puipuia suavai leaga mo tagata lautele ma vai e toe fa'aaogaina.

O elemene o le poloketi e aofia ai le fausia o se taligalu ua tanumia e puipui ai se pamu ma le vai fou toe fa'aaogaina. O isi elemene e aofia ai le toe faʻaogaina o feoaiga a le Great Highway i Sloat Boulevard e mamao ese mai le pito vaapiapi o le matafaga, fausia o se auala lautele e tele faʻaoga e vaʻaia ai le vasa Pasefika o loʻo i ai nei le alatele, ma faʻaleleia le soifua maloloina o le matafaga e ala i le suia o le oneone.

Fai mai Anna M. Roche, Pule o le Poloketi mo le SFPUC Ocean Beach Climate Change Adaptation Project, o le a puipuia ai le tele o vaega taua o le suavai leaga. fa'aoga ma fa'aogaina i luga o le Alatele Tele i saute o Sloat Boulevard."

O le fa'aleleia atili e aofia ai le fausia o se auala e tele ona fa'aoga, fa'asitepu e ui atu i le matafaga, pakaga i gataifale, ma faletaele lautele. O le fa'atulagaga o lo'o iai nei e fa'atatau le fausiaina o le a amata i le fa'ai'uga o le 2024 ma fa'aauau mo le fa tausaga.

Puipuia ma le Fa'aleleia o se 'Oa Fa'alaua'itele: Poloketi Fetuuna'i o Suiga o le Tau i le Vasa Beach

Ta'ita'ia e le Fuafuaga Sili a le Ocean BeachO le mamanu o le Poloketi Ocean Beach o loʻo taʻitaʻia e manatu faʻatautaia o le matafaga o loʻo fautuaina mai e le Ocean Beach Master Plan, o se vaʻaiga galulue faʻatasi mo le talafatai i sisifo o San Francisco, e taʻitaʻia e le San Francisco Bay Area Planning and Urban Research Association (SPUR), lea na faʻapotopotoina ai tagata lautele, ofisa o le aai, le San Francisco Zoo, California Coastal Commission, le National Park Service ma le Army Corps of Engineers.

O le Fuafuaga Sili o lo'o tu'uina mai ai ni fa'agaioiga autu e ono o lo'o fa'atulagaina e ala i fa'afanua fa'afanua ma fuafuaina e fa'atino fa'atuputeleina mo se vaitaimi o le sefulu tausaga. O lenei poloketi o loʻo taulaʻi i le South Ocean Beach ma e aofia ai le lua o le ono gaioiga autu: o le aveeseina o le Alatele Tele i le va o Sloat ma Skyline Boulevards, ma i lona tulaga fausia se puipuiga tele, toe faʻaleleia, ma auala avanoa.

Ma'a'a Taua i Luma
2023 o se tausaga taua. Ia Setema, na sosoo ai ma le faamaoniga a le Komisi o Fuafuaga a le SF o le Lipoti Mulimuli o Aafiaga Faalesiosiomaga ma le faamaoniga o le poloketi e le SFPUC Commission ia Oketopa 10, 2023. I le faaiuga o le 2023 ma le amataga o le 2024, o le a talosagaina ai le Komiti Faatonu e faia se gaioiga e tapunia ai le Tele. Auala tele i le va o Sloat ma Skyline Boulevards, lea o le a mafai ai ona faʻagasolo le poloketi i le faʻatinoina o suiga i lalo i le isi tausaga o lumanaʻi. 

O sini ma vaega fa'apitoa o poloketi e aofia ai:

  • Puipui Atina'e Mata'utia:
    • ​​​​​​​Fausia se puipui tanu e puipuia ai le suavai otaota ma fale vai toe faʻaaogaina mai le tafia o le matafaga, ma ufiufi i le oneone i tausaga taʻitasi, pe a manaʻomia, e faʻamautu ai se matafaga lautele.  
  • Fa'asao ma Fa'aleleia Avanoa i le gataifale, Ta'aloga ma Nofo:
    • Fausia se auala e tele fa'aoga, ala savali i le matafaga, fale'ele'ele, ma fa'amae'a le fa'aleleia atili o le Tulafono mo Tagata e iai Manaoga Fa'apitoa (ADA) i le Ocean Beach i matu o Sloat Boulevard; 
    • Ave'ese lapisi ma lapisi na tu'u muamua e fa'aitiitia ai le tafia, toe fa'apena le papa e fa'atele ai le avanoa avanoa, ma toto togavao moni.
    • Fa'aauau le fafagaina o le matafaga (toe fa'atumu oneone) pe a mana'omia.
  • Fa'atino Suiga o Auala, Saogalemu & Pakaga: 
    • Toe sui auala feoa'i tele mamao ese mai le matafaga i le va o Sloat ma Skyline boulevards 
    • Fa'alelei Fa'asagaga Feso'ota'i: Fa'alelei le fa'asagaga i auala tetele ma Sloat ma Skyline e fa'afaigofie ai suiga i faiga malaga e mafua mai i le tapunia o lenei vaega o le Alatele Tele. O lo'o fuafuaina e le SFMTA se fa'aleleia atili o feso'ota'iga i le fetaulaiga o Sloat ma Skyline ma le Sloat Boulevard. 
    • Fale Taaloga: Fausia se pakaga fou e tusa ma le 60 pakaga i tafatafa o le pito i saute o le auala tele fa'aoga o le poloketi (latalata i le Skyline Boulevard/Great Highway intersection). E 35 avanoa e paka ai taavale i Great Highway ma Sloat Boulevard o le a aveese.
    • Faaopoopo: Toe fa'afo'i le nofoaga e tu'u ai le pasi a Muni 23 Monterey ma liliu, toe fetu'una'i le faitoto'a o le paka a San Francisco Zoo ina ia fa'amautinoa le sologa lelei o le auala, ma fa'atumauina se auala tautua i nofoaga o le SFPUC.