Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Se Mafaufauga Loloto i le Project Pull Intern Experience

Project Pull Intern, Amelie Hunt.
  • Ameli Hunt

Project Pull ose polokalame fa'aa'oa'oga fa'atautaia e le San Francisco Public Utilities Commision (SPUC) ma isi Ofisa A'ai i totonu o le vaega a le malo. O le sini o le polokalame o le ofoina atu lea o tamaiti aoga maualuga ma kolisi le avanoa e galulue ai i auala faʻapolofesa eseese i totonu o le Aai. I le taimi lava e tasi, o lenei polokalame o loʻo taumafai e fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi e atiaʻe tomai taua e manaʻomia e faʻamautu ai avanoa i le lumanaʻi i la latou galuega. 

O lenei tausaga, sa ou laki lava ina ua filifilia aʻu i se vaitaele o tagata talosaga agavaa. Sa ou fiafia i lo'u avanoa i le matagaluega o Fesootaiga a le SFPUC, sa ou fiafia e maua ni poto masani ma tomai fou. I lo'u aso muamua, na ou feiloa'i ai i lo'u faufautua, o Donovan Gomez, o lo'o galue o se Associate Digital Communications Specialist ma fesoasoani i le fa'afoeina o fa'asalalauga uma a le SFPUC. Na ia fesoasoani ia te aʻu e faafaigofie i loʻu tulaga i le falefaigaluega e ala i le faailoa atu o aʻu i aʻu paaga i luga o le fola, aumaia aʻu i sauniga faigaluega, ma ofoina mai le faamalosiau faifai pea i le galuega na ou faia. Sa ia faaalia le naunau vave i aʻu sini ma saili e fesoasoani ia te aʻu ia ausia e ala i galuega faatino ma poto masani.

O se tasi o oʻu tofiga muamua o le faia lea o manatu faʻasalalau faʻasalalau lautele, ma e mafai lava ona ou manatua le taimi muamua na ou vaʻai ai i aʻu pou i luga o le SFPUC Instagram itulau. O le iloaina na ou fatuina lena pou e aʻu lava ia ma ua mafai nei ona faʻaalia i tagata uma o le SFPUC o se tasi lea o mea sili ona faamalieina. Na fa'amalieina fo'i e Gomez o'u mana'oga o le fai ata tifaga e ala i le fai mai ia te a'u e lolomi se vitio pupuu ile Green Infrastructure. Na ou fatuina se vitio faʻamatalaga ina ia mafai ai ona logoina ma aʻoaʻoina tagata nofoia ma mafai ai ona maua se faʻataʻitaʻiga faaopoopo ma faʻamatalaga tala.

Galuega Toso Felafolafoaiga.

A'o ou galue malosi i le matagaluega o Feso'ota'iga, sa ou feso'ota'i fo'i ma le isi Project Pull interns e ala i se poloketi felafolafoaiga fa'aletausaga. E tatau ona matou faia ma tagata o la'u vaega ni finauga malolosi ma ni tete'e e uiga i autu talafeagai i le lalolagi atoa. I sauniuniga mo lenei felafolafoaiga, sa matou faia ai faatalanoaga ma tagata San Francisco ma fai atu ia i latou e faasoa mai o latou manatu e uiga i la matou autu atofaina. O lenei felafolafoaiga na faia i luma o se vaega toatele o tagata faigaluega a le SFPUC mai matagaluega eseese, oe na talosagaina e faamasino a matou tagi. O le auai i laʻu felafolafoaiga muamua, na ou aʻoaʻoina ai e uiga i mataupu faigata i lo tatou lalolagi faʻaonaponei, o manatu o tagata San Francisco, ma le taua o le faʻalogo i itu uma.

E faapena foi, i le galulue faatasi ai ma Gomez, sa ou aoao ai e uiga i le mea na manaomia e fai ma sui o se nuu olaola o tagata faigaluega malosi i le SFPUC ma faamalosia ai o'u tomai i le atiina ae o tuinanau. Project Pull na fesoasoani ia te au e maua ai tomai e mafai ona faʻaaogaina e le gata i fale faigaluega, ae faʻapea foʻi i fafo atu o le lalolagi. 

O fesoʻotaʻiga na ou faia ma uso a tagata aʻoga ma faufautua e matua taua lava ia te aʻu, ma ou te fuafua e faʻaauau pea ona fausia i luga o mea na latou aʻoaʻoina mai ia te aʻu, ma ave nei lesona ma aʻu i loʻu olaga atoa.