Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.
vai

Fa'amanatuina e le SFPUC le 20 Tausaga o le Auala o Fifield-Cahill Ridge

Fa'amanatuina e le SFPUC le 20 Tausaga o le Auala o Fifield-Cahill Ridge
  • maa natalie

Ia Oketopa o le 2023, na faamanatuina ai e le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) le 20th anniversary o le Fifield-Cahill Ridge Trail, o se auala e 10-maila le umi i le Peninsula Watershed lea na tautuaina le silia ma le 18,000 malo talu ona tatalaina i le 2003. O le Fifield-Cahill Ridge Trail (FCRT) na faia se sao taua i le faʻalauiloaina o tagata e fiafia i le natura o le Bay Area i le matagofie o faʻanatura ma faʻataʻitaʻi faʻaoga ma le faaeteete i le Peninsula Watershed. O le polokalame FCRT e maua ai avanoa fa'afiafiaga i se eria o le Peninsula Vaivai lea na tapunia mo tagata lautele a'o le'i tatalaina le auala. 

Fa'amanatuina e le SFPUC le 20 Tausaga o le Auala o Fifield-Cahill Ridge

O le Peninsula Watershed, e 13 maila i saute o San Francisco, o loʻo i ai ni faʻatanoa e lima na maua ai vai inu i San Francisco ma isi taulaga i le Peninsula talu mai le 1860s. I le 1930, na faatauina ai e le SFPUC aseta a le Spring Valley Water Company, e aofia ai le 23,000-eka o Peninsula Watershed. Ua pulea e le SFPUC le eleele apovai e puipuia ai le tulaga lelei o le punavai ma nofoaga e ola ai meaola talu mai lena taimi. 

“E 90-95% o le suavai timu e maua mai i faatanoa e lima i le Peninsula o le Peninsula Watershed e saofagā ai. O le fa'atonutonuina o le fa'aogaina o fanua, e mafai ai e le SFPUC ona puipuia le tulaga lelei o le punavai, o le sini autu lea o le puleaina o eleele apovai i le Peninsula,” o le fa'amatalaga lea a John Fournet, Community Liaison for the Natural Resources Division a le SFPUC. 

Fournet sa galue i le Peninsula Watershed mo le 24 tausaga talu ai. Sa ia fesoasoani i le SFPUC i le faatinoina o tulaga manaomia o le faatagaga a le setete ma le feterale e manaomia e tatala ai le ala i luga o le eleele apovai. Ia Aukuso o le 2003, na tatala aloaia ai le Auala o Fifield-Cahill Ridge i tagata sopo, tietie uila, ma tagata tietie solofanua e taʻitaʻia e volenitia ua aʻoaʻoina i le faʻatinoina o le mitigation e manaʻomia e le Lipoti o Aafiaga Faalesiosiomaga ma pemita faʻatatau. Talu mai lena taimi, e silia ma le 300 volenitia sa fa'amautu i le fa'amautinoaina o le saogalemu ma le lelei o malaga i luga o le eleele apovai. 

Fa'amanatuina e le SFPUC le 20 Tausaga o le Auala o Fifield-Cahill Ridge

“O le fa'asalalauga lautele o lo'o aofia ai i le Ridge Trail Program na fa'afaigofieina ma fa'aleleia atili feso'ota'iga i le va o le SFPUC, o tatou pa'aga, ma nu'u lata ane. Na faia ai le manino e mafai ai e tagata ona malamalama i mea matou te faia ma pe aisea matou te faia ai, ”o le faʻaopoopo lea a Fournet. I le taimi o la latou asiasiga, o loʻo aʻoaʻoina ai malo e uiga i le puipuiga o le punavai ma taumafaiga faʻasao a le SFPUC. E aofia ai le lagolagoina o le maualuga maualuga o ituaiga o meaola e seasea, lamatia, ma lamatia mai itumalo uma e iva o Bay Area. 
O tagata asiasi ile Fifield-Cahill Ridge Trail e mafai foi ona iloa le seasea o fanua toetoe lava a le atoatoa. O le auala e savili i siosiomaga eseese e pei o Douglas-fir forest, gata gata, chaparral, ma le gataifale otaota. O le tele o va'aiga i luga o le tuasivi e ofoina atu vaaiga mata'ina o fa'atanoa, Vasa Pasefika, ma le San Francisco Bay.  

“O mea uma e faatatau i le paleni. E tele mea ua matou faia e tu'ufa'atasia ai le Ridge Trail i totonu oa matou galuega ma aloese mai fete'ena'iga i le va o vaega fa'aoga,” o le tala lea a Fournet. “Matou te faatulagaina mea e fai ma tuuina atu ni Volunteers Taitai Auala e taitaia i latou. O a matou volenitia o loʻo faia se galuega tele i le faʻamatalaina o la matou tala o se aoga. O le vaega o le puipuiga a le Peninsula Vaivai, aemaise lava a tatou Leoleo Suavai, latou te faafoeina mea e tutupu i luga o le Ala. E le mafai ona i ai le polokalame pe a aunoa ma le lagolago a tatou Tausi”. 

I le isi 92 tausaga, e mana'o Fournet ma lana 'au e fa'aauau le fa'alauteleina o avanoa ma a'oa'oga. O le fa'aleleia atili o le ala o lo'o lumana'i e aofia ai fa'ailoga fou o le ala, o le tulafono a tagata Amerika e iai Manaoga Fa'apitoa (ADA) e fa'amalieina ma fa'aoga fa'alagona tele, ma se nofoaga fou e fa'atulaga ai. E le gata i lea, o le Fifield-Cahill Ridge Trail o le a le pine ae faʻalauteleina i le ono maila i saute mai le Alatele XNUMX i le Phleger Estate, e faʻatautaia le umi atoa o le suavai. 

"O le aʻoaʻoina o tagata i la tatou galuega e fesoasoani ia i latou e talisapaia polokalame faʻatautaia tutusa o le vao i le setete atoa ma mea e alu i ai. Matou te faʻamoemoe o le a ave e tagata mea latou te aʻoaʻoina iinei ma mafai ai ona vaʻai i isi gaioiga faʻatautaia o punaoa faanatura i le setete atoa e ala i lena tioata. E na’o le to’atasi lava e popole i se mea e fai ai se suiga,” o le tala lea a Fournet. 

O lo'o tulimatai atu le SFPUC i le fa'aauauina o le fa'asoa atu o le matagofie fa'anatura o le Peninsula Watershed ma avanoa fa'aa'oa'oga i malo. Ina ia faia se fa'aagaga mo le Fifield-Cahill Ridge Trail, fa'amolemole asiasi i le itulau upega tafa'ilagi. Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le pulega o vai ma puna'oa a le SFPUC, fa'amolemole asiasi i le 'upega tafaʻilagi a le ofisa