Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.
vai

SFPUC E ofoina atu Ta'amilosaga Va'ai o Fale ma Fa'ato'aga Fa'asavai

O le Malumalu o Pulgas Water e atagia i luga o le vaitaele

I le tali atu i le faʻamaʻi o le coronavirus, o le lala sooupu e ofoina atu asiasiga faʻapitoa i nofoaga e pei o le Hetch Hetchy Reservoir ma San Francisco Sewer System.

San Francisco, CA - Faatasi ai ma le faʻamaʻi o le coronavirus o loʻo taofia ai asiasiga a le tagata lava ia i nofoaga a le Komisi o Faʻatonu a le Malo o San Francisco (SFPUC), o loʻo faʻatautaia e le lala sooupu se polokalame fou fou e ofoina atu ai ni maimoaga faʻapitoa i ona vaivai, nofoaga ma isi meatotino, e aofia ai ma nisi nofoaga e leʻi faia lava. asia muamua e tagata lautele.

“Matou te faanoanoa ona e le mafai ona matou feiloai patino ma tagata asiasi i la matou nofoaga, ae e le faapea e le mafai ona matou aoao atu i isi e uiga i le talafaasolopito tulaga ese ma le fausaga o la matou polokalama,” o le tala lea a le Pule Sili o le SFPUC, Harlan L. Kelly, Jr. “E ala i le siitia atu. i tafaoga faʻapitoa, e mafai lava ona tatou faʻafesoʻotaʻi ma o tatou tagata nofomau ma tagata faʻatau i lenei taimi faigata. O lo'o i ai lava le mana'oga malosi mo nei ituaiga o tafaoga, ma ou te mitamita ona o le matou lala sooupu o loʻo mafaufau i fafo atu o le pusa e faʻafetaui na manaʻoga."

Ta'ua o le SFPUC Source: Virtual Explorations o nei taamilosaga e tasi le itula o le a faia i Aso Lulu i le 1 i le aoauli i le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, faatasi ai ma mea taitasi e faia i luga o le Blue Jeans Events platform. O le a va'ai tagata auai i ata fa'apitoa ma ata o le SFPUC o se vaega o asiasiga. O fa'amatalaga e uiga i le ala e lesitala ai mo ta'aloga ta'itasi o lo'o maua ile http://sfwater.org/virtualexplorations.

O le uluai taamilosaga faʻapitoa o le a faia i le Aso Lulu Iulai 22, 2020 ma o le a taulai atu i le Sierra Nevada vaega o le vai ma lona talafaasolopito, e aofia ai se vaaiga lautele o le Hetch Hetchy Reservoir, lea e maua ai le 85 pasene o le vai e tautuaina le 2.7 miliona a le SFPUC. tagata fa'atau. Steve Ritchie, le Pule Sili Lagolago a le SFPUC mo le Suavai, o le a tuʻuina atu se talaʻaga o le fausiaina o le faatanoa, e aofia ai se faʻamatalaga lautele o le O'Shaughnessy Dam ma le faʻavaeina o le vai e fesoʻotaʻi ai le Sierra Nevada i San Francisco.

O isi fuafuaga fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i o le a su'esu'eina le vai a le SFPUC ma alavai, ona fanua fa'avaivai i le Peninsula ma le East Bay, ma atina'e lanu meamata o lo'o fa'agasolo i San Francisco. E le gata i lea, o asiasiga fa'akomepiuta o le a su'esu'eina ai le eletise a le SFPUC, polokalame mo le puipuia o le filogia ma le Polokalame Fa'aleleia o Lafoa'i a le lala sooupu, o se 20-tausaga le fa'afaigaluegaina i totonu o le taulaga e fa'aleleia ma fa'aleleia le alavai a le Aai.  

O ta'amilosaga ta'itasi o le a fa'atautaia e se tagata poto fa'apolokiki mai le SFPUC. O tagata auai e auai i vasega e tolu o le a maua se taui fa'apitoa fa'apitoa. O i latou e auai e lima vasega o le a ulufale e manumalo i meaalofa a le SFPUC e pei o fagu vai e mafai ona fa'aaogaina ma isi mea.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata e nonofo ai, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. 

###