Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Aisea na mana'o ai Ayanni Peters le tagata faigaluega a le CityWorks e galue i lona nuu

Ayanni Peters
  • Karaline Bridgeford

Na ola aʻe i se tu ma aga masani a le aiga o le faʻagaioiina o nuu, na iloa ai e Ayanni Peters e manaʻo e tulituliloa se matata e aʻafia ai lona nuu. Fanau ma ola ae i le Bay Area ma o se talavou maualuga i le Iunivesite o le Setete o San Francisco, na ulufale atu Peters i le kolisi ma fuafuaga e tulituliloa tausisoifua. Peita'i, na maua e Peters se ese'esega o galuega i le mae'a ai o le lua taumafanafana na galue ai i se kamupani faufale i Bay Area e ala i le CityWorks Internship Program. O le poto masani a Peters na faaosofia ai o ia e sui i se vaega tele i le pulega faufale ma le sini e galue i galuega faatino e faaleleia atili ai le poto masani o lona nuu. 

"E taua ia te aʻu le galue i galuega iinei i le Bay Area lea na ou fanau ai ma ola aʻe aua ou te manaʻo e vaʻai i loʻu nuʻu e teu faʻafaigaluega i totonu ma tuputupu aʻe, ou te vaʻavaʻai i tagata o loʻu aiga na faʻaali mai ia te aʻu le auala e auai ai i la matou alalafaga, ma o lea ua mafai ona ou auai e ala i laʻu lava galuega ma faagaioiga a le nuu.

Mo tau mafanafana e lua, na maua ai e Peters le totogi o le CityWorks internship i Swinerton, o se kamupani faufale. I le avea ai ma se tagata aʻoga, na faʻafefeteina e Peters inisinia o poloketi, aʻoaʻo e faitau ata faufale, ma taamilo i nofoaga faufale eseese i San Francisco. O se tasi o nofoaga sa ia asiasia ai o le La Fénix i le 1950, o se atinaʻe fale faʻafefiloi-tupe maua i le Itumalo o Misiona. I le taimi o ana galuega faataitai, sa ia feiloai ai foi ma tagata tomai faapitoa i le kamupani, ma faailoa atu ia te ia ituaiga galuega eseese i totonu o le galuega faufale ma faʻamalosia lona fiafia i le tulituliloaina o se galuega faufale. 

Ayanni Peters

O le poto masani a Peters na mafai ona maua e ala i le SFPUC's Social Impact Partnership Program. E ala i le Social Impact Partnership Program, o kamupani fa'ainisinia tuma'oti o lo'o galulue i galuega tetele a le SFPUC latou te faia ni tautinoga i nu'u. CityWorks o se faʻataʻitaʻiga o se tasi o na tautinoga, faʻatasi ai ma kamupani faʻafeiloaʻi ma totogi tagata faigaluega. CityWorks na fa'alauiloaina i le 2012 ma o lo'o fa'agaioia e ala i se faiga fa'apa'aga i le va o le SFPUC ma le fa'alapotopotoga fa'apitonu'u fa'alotoifale Young Community Developers. O le polokalame e maua ai le autalavou mai le Bay Area, e aofia ai le nuu i Sautesasae o San Francisco, faatasi ai ma galuega faataitai totogi i kamupani tumaoti o loo galulue i galuega faufale ma inisinia. 

Mo Peters, o a'oa'oga fa'apolofesa fa'apolofesa a CityWorks e tutusa lava le taua i lona fa'atupuina o galuega ma lona taimi fa'aalu i nofoaga faufale. I le fa'ai'uga o vaiaso faigaluega ta'itasi, na toe fo'i fa'atasi ai Peters ma lana 'au a le CityWorks interns mai o latou nofoaga fa'atino e maua ai a'oa'oga eseese e fa'atautaia e Young Community Developers. Na fa'apa'aga ma isi tagata faigaluega a le CityWorks, na fa'aatoatoaina e Peters lana resume ma LinkedIn profile, fa'ata'ita'i feso'ota'iga feso'ota'iga, ma maua a'oa'oga i isi tomai o le olaga e pei o le puleaina o tupe ma le aganu'u i fale faigaluega. 

"CityWorks na aʻoaʻoina aʻu i le auala e fausia ai sootaga faʻapolofesa ma fesoʻotaʻi ma tagata. Ona ou faʻataʻitaʻiina lea o nei tomai i fafo i le fanua i Swinerton ma i mea eseese i upega tafaʻilagi. A aunoa ma na tomai ma mafutaga na ou fausia, semanu ou te le maua loʻu tulaga i le taimi nei. Swinerton."

Na amata galue Peters lona tolu o le taumafanafana i Swinerton i le masina nei o Iuni, ma o le taimi lea na maua ai se avanoa e ala i le polokalame tutoatasi a le kamupani. O lana galuega o lo'o fa'atotonu i se atina'e fale nofomau i le taulaga o San Francisco's Civic Center. E galue o ia i tala laiti, Talosaga mo Faʻamatalaga, ata faufale ma faʻamaumauga, ma le puleaina o galuega. Peters o le a faʻauʻu mai le Iunivesite a le Setete o San Francisco i le 2023 ma se tikeri i le pulega faufale.

I le toe tomanatu ai i lona poto masani i le CityWorks, na faasoa ai e Peters fautuaga mo tamaiti aoga e fiafia e tulituliloa le polokalame. "Auai i le CityWorks ma fai se galuega faataitai aua e mafai ona tatala moni ai lou mafaufau i isi matata ma avanoa. O le a fesoasoani ia te oe e fausia ni mafutaga e mafai ona fesoasoani ia te oe i lau galuega i le lumanaʻi. Ia matala i le taumafai i mea fou ma aʻoaʻoga."