Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amanatuina le Tausaga o le Taika Suavai

Manuia le Tausaga Fou Lunar!
  • Cindy Chu

A o tatou faamanatuina le 2022 Lunar New Year, ole SFPUC e moomoo i tagata uma ia maua le soifua maloloina ma le manuia o le Tausaga o le Water Tiger.

E ui e masani ona taʻua o se aso malolo a Saina, o le Tausaga Fou e faamanatuina i Asia atoa, lea e sili atu i le tolu piliona tagata e aumaia le tausaga fou ma o latou aiga ma e pele ia i latou.

O le 2022 o le tausaga o le Water Tiger. O le taika o le manu lona tolu lea i le taamilosaga o le masina e 12 tausaga. Aemaise lava, o lenei tausaga o le a avea ma se taika vai aua, i le faaopoopo atu i le taamilosaga o manu i le kalena, o loʻo i ai foi se liʻo o elemene e lima - laupapa, afi, eleele, uamea, ma vai.

O i latou na fananau i le Tausaga o le Tiger e lauiloa i lo latou lototele ma le malosi. Latou te fiafia i se luʻi poʻo se tauvaga ma ua sauni e faʻalavelave. E fia 'ai taika i le fiafia ma mana'o e gauai. E mafai foʻi ona latou fouvale, puʻupuʻu, ma le tautala, e manaʻo e tuʻuina atu ni faʻatonuga nai lo le ave, lea e masani ona oʻo atu ai i feeseeseaiga. Afai na e fanau i tausaga na sosoo ai, o lau faʻailoga o le zodiac o se Tiger: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, ma le 2022.

I le tele o aiga, o le Tausaga Fou o le masina e amata i faatasiga faaleaiga ma se taumafataga mo mata ma manava. O mea'ai suamalie o se vaega tele o le fa'amanatuga! Noodles (faatusalia le ola umi), iʻa (faatusalia le tele), se fata suamalie ma keke araisa (talitonu o le a aumaia ai le laki, fiafia, ma le manuia) ua na o ni nai ipu e mafai ona tatou faʻamoemoe e faʻasoa i le Tausaga Fou.

O teutusi mumu, faʻatasi ai ma tupe faʻaofi, e masani ona tuʻuina atu i taimi taua: aso fanau, faaipoipoga, ma - na e mateina - Tausaga Fou Lunar! O se auala e avatu ai le laki, fiafia, faamanuiaga, ma moomooga lelei o le tasi i le isi.

E pei lava o le taika e lototele ma fiafia i se luʻi, ua amata e le SFPUC se luʻitau mataʻutia ae mafai ona ausia: faʻasaoina vai i lenei lamala ogaoga. Matou te faʻamalosia le faʻalapotopotoga o San Francisco e tulaʻi mai i lenei luʻitau ma faʻafeiloaʻi faʻatasi. Mai le fa'apipi'iina o se faleuila fou e fa'amama vai e fa'apu'upu'u au ta'ele, e tele mea e mafai ona tatou faia o se fa'alapotopotoga e tipi ai a tatou otaota vai. Mo nisi fa'amatalaga i fa'amatalaga vai, punaoa ma masini fa'asao vai, asiasi mai ile sfpuc.org/savewater.

Cindy Chu