Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Galuega a Tuai Tuai i Auaunaga: Feiloai ia Jerry Rivera

Jerry rivera
  • maa natalie
Jerry rivera

Jerry Rivera, Sui Pule ma le SFPUC's Wastewater Enterprise, e sau mai se laina umi o auaunaga faamiliteli. O lona tamamatua ma ona tuagane matua e toalua sa tautua i le US Army, o se talatuu faaleaiga na mamanuina ai lana lava sailiga o le tautua. Na soifua mai i Filipaina ma malaga atu i le Iunaite Setete i le fitu o ona tausaga, na fai mai Rivera na ia lagonaina se valaauga mai lona laitiiti.

"I le aoga maualuga, sa ou iloa e toalua o o'u tuagane matua na tuuina atu o la ola e puipuia ma puipuia lenei atunuu, ma sa ou manao e faamamaluina lo latou manatua e ala i le auai i le militeli," o le tala lea a Rivera.

Rivera e masani lava ona loloto le tuuto i ona tuinanau. O le tuputupu ae i San Francisco, ao aoga i le Aoga Maualuga a Misiona, na auai ai Rivera i le Junior Reserve Officer Training Corps (JROTC). Sa sili o ia i le au faʻataʻitaʻiga, o se 'au savali e faʻatinoina masani e faʻavae i vae a le militeri poʻo faʻaaliga faʻaaliga. Na iu ina avea o ia ma ta'ita'i o lana au toleniga, o le muamua lea o le tele o matafaioi faaletaitai o le a ia tauaveina.

Rivera na auai i le Air Force ina ua uma ona faauu mai le aoga maualuga ma faamaeaina ana aoaoga faavae i Texas ma New Jersey. O iina sa aoaoina ai o ia i le auala e puipuia ai se malae vaalele i le teritori o le fili. I le faaiuga o ana aoaoga faavae, sa aloaia Rivera o se Distinguished Honor Graduate ma avea ma se tagata tomai faapitoa i le Puipuiga.

“Na ou faatumuina se 'pepa miti' o nofoaga ou te fia nofo ai ma lisiina mea uma i totonu o le Pasefika. Nai lo lena, na iu ina ou nofo i Iceland, i le ogatotonu o le Atalani, "na ia ata.

E ui lava e le o lana filifiliga muamua lea, ae na vave ona fiafia Rivera i mea tutupu na ofoina mai e Iceland. A le'i tiute o ia i le leoleoina o vaalele e ta'ua o le E3 AWACs (Airborne Warning and Control Systems), na te su'esu'eina le toafa o loo siomia ai o ia. “Na ou aau i le Blue Lagoon ae lei lauiloa. Ou te tuua le pito i lalo e a'e na o a'u mauga, ma ou toe foi mai a o lei pe moli,” o lana tala lea.

Ina ua uma le tausaga o le auaunaga i Iceland, na siitia atu Rivera latalata i le fale, ma auauna atu i le vaega o totoe o lana taamilosaga i Vandenberg Air Force Base i Santa Barbara County, Kalefonia. Sa galue o ia i se 'au e tetee atu i faiga faatupu faalavelave e leoleoina nofoaga o su'ega fana. "I totonu o le militeri, pe a e aʻoaʻoina pe faʻafefea ona faʻaaloalo i tagata, latou te vaʻavaʻai atu ia te oe o se tagata faʻalagolago ma amata ona faʻalagolago atili ia te oe i tulaga maualuluga. Na aʻoaʻoina aʻu e le militeri le tele o amio pulea, lea e faʻamalosia ai laʻu galuega, "o le tala lea a Rivera.

Ina ua faamalolo Rivera mai le Air Force, na ia suia i se galuega i le fausiaina, auai i le pisinisi konekarate a lona tama. O le tuuto ma le naunautaiga na ia talosagaina i lana auaunaga faamiliteli na fesoasoani ia te ia e pulea manaoga o la latou pisinisi. “A o matou faigaluega ma loʻu tamā, sa ou faigaluega i aso e ono o le vaiaso. Na o Aso Sa lava matou te malolo ai,” o lana tala lea.

Ina ua mavae le faaletonu o le tamaoaiga i le 2009, na tuua ai e Rivera le pisinisi a lona aiga ma saili mo se galuega ma le Aai o San Francisco. Na fa'afaigaluegaina o ia e avea ma tekinisia mo le Materials Testing Lab (MTL) ma le Matagaluega o Galuega Lautele. I le tolu tausaga mulimuli ane, na ia siitia atu ai i le SFPUC e galue o se tagata asiasi faufale i lalo o le Wastewater Enterprise. O lona malosi malosi ma lona tomai faʻaautaitai na avea ai o ia ma sui atoatoa mo tulaga tau pulega, e pei o lana matafaioi o loʻo i ai nei o le Sui Pule o le Polokalame Toe Faʻaleleia Lafoaʻi Faʻafuaseʻi.

I le avea ai ma Sui Pule, Rivera ma lana 'au e vaavaaia le $20 miliona i konekarate ma filifili pe fa'afefea ona fa'asoa na tupe mo fa'alavelave fa'afuase'i toe lipeaina i tausaga ta'itasi. E galulue foi lana vaega ma isi matagaluega a le Aai ma kamupani e pei o le PG&E e taofia galuega faufale mai le faaleagaina o le alavai.

"O matou o le mea autu mo mea uma. Matou te toe lipeaina se mea fou i aso uma, pe o ni fata i luga o itu o mauga, pupu, po o ufi alavai. Matou te tapeina pea afi,” o le tala lea a Rivera.

Na te faʻafetaia lona taimi i le militeri ma galulue faʻatasi ma lona tama i le sauniaina o ia e foia soʻo se luʻitau e ono feagai ma lana 'au.

E faafetaia e le SFPUC Jerry Rivera ma tagata matutua uma i totonu o le lala sooupu mo la latou auaunaga!