Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amanatuina o le Vaiaso o Malosiaga Lautele: San Francisco's Hetch Hetchy Power

San Francisco skyline ma Ferry Building ma Embarcadero
  • Donald Pollitt II

A oo mai Oketopa, e masani lava ona liliu atu o tatou mafaufau i le pikiina o apu, ofu mafanafana, late mea manogi maukeni, ma teuteuga mata'utia o le Halloween. Ae, o loʻo i ai se isi mafuaaga e fiafia ai i lenei masina: Vaiaso Malosi a le Malo!  

Tagata faigaluega malosi a le SFPUC ma ofutino ma pulou malo.
O le ola pea o moli o se tasi lea o le tele o matafaioi a le SFPUC's Utility Field Services ma matou te faʻafetai mo galuega faigata uma latou te faia mo matou ma le taulaga.

O tausaga ta'itasi, i le vaiaso atoa muamua o Oketopa, e fa'amanatu ai e fa'aoga eletise i le Iunaite Setete atoa le Vaiaso o Malosiaga Lautele. O lenei mea na tupu e faʻamaonia ai le tele manuia o le eletise a le nuu 'au'aunaga, e pei o tau maualalo, avanoa i le malosi mama, ma se lagona malosi o le va'aiga a nu'u.

I le pito i luma o lenei faʻamanatuga i San Francisco o le Hetch Hetchy Power, o le faʻaogaina o malosiaga lautele o loʻo faʻatautaia e le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC). Mo le silia ma le seneturi, Faʻamalosi Hetchy Mana ua tu'uina atu i San Francisco le 100% o le kasa e leai se malosi.

O le Hetch Hetchy Power e tautua ma le mitamita i le sili atu i le 4,000 tagata fa'atau, e aofia ai nofoaga taua a le malo e pei o faletusi a le lautele, San Francisco City Hall, San Francisco International Airport, nofoaga faitele ma fale taugofie, fa'ailoga iloga e pei o le Ferry Building, ma le fa'ateleina o numera o atina'e fou. pei o le O le Bristol i luga o le motu o Yerba Buena. A'o fa'aauau pea ona a'e tau o le PG&E, o lo'o fa'aauau pea ona ofoina atu e Hetch Hetchy Power le tau eletise aupito maualalo i San Francisco.  

Nicole Burke, pule fa'atasi o Burke & Black, o le Black, pisinisi fa'ato'aga a fafine ma le tagata fa'atau a le CleanPowerSF.
Nicole Burke, pule fa'atasi o Burke & Black, o le Black, pisinisi fa'ato'aga a fafine ma le tagata fa'atau a le CleanPowerSF.

Ae o le Hetch Hetchy Power e le na'o le tagi a San Francisco i le taʻutaʻua o le malo. O lo'o fa'agaioia fo'i e le SFPUC le CleanPowerSF, le polokalame o le malosi e filifili ai nu'u a le taulaga. O le CleanPowerSF e maua ai le eletise mama ma taugofie i le silia ma le 380,000 tagata nonofo ma pisinisi i San Francisco. Faʻatasi, Hetch Hetchy Power ma CleanPowerSF e fetaui ma le 75% o le eletise o loʻo faʻaaogaina i San Francisco i aso nei.  

Mai le faʻamalosia o le fou Nofoaga Autu i Sautesasae i le fa'amalosia pisinisi pei o Burke & Black, ua mamanuina a tatou polokalame e faamuamua manaoga o le lotoifale. O le mea e tu'ufa'atasia ai nei faiga fa'alemalo o le latou fa'ata'ita'iga e leai ni tupe mama. O a tatou polokalame eletise e le manaʻomia ona taulaʻi i le faʻatupuina o tupe mama mo tagata e umia sea; nai lo lena, o a tatou tupe maua e toe faʻafoʻi atu i auaunaga ma polokalame e manuia ai tagata faʻatau ma fesoasoani i se lumanaʻi mama, sili atu ona gafataulimaina.

O le SFPUC's Utility Field Service e ataata uma ina ua mae'a a latou 8th solar installation i se aoga SFUSD.
O le SFPUC's Utility Field Service e ataata uma ina ua mae'a a latou 8th solar installation i se aoga SFUSD.

O lea la, a o tatou fa'amanatuina le Hetch Hetchy Power ma fa'aoga eletise a le malo i le atunu'u atoa, se'i tu'u atu o tatou pulou i tagata faigaluega tuuto o le Power Enterprise e pei o. Yoga Mika, ma a matou paaga uma a le SFPUC o loʻo fesoasoani e tuʻuina atu a matou auaunaga faʻalemalo ma le mitamita. Auai i le #PublicPowerWeek talanoaga i lenei vaiaso i luga oa matou ala o faasalalauga lautele mo nisi tala ma aoao e uiga ia matou fa'aauau taumafaiga e fa'alautele le malosi lautele i San Francisco.

O Oketopa nei, a o e mitiina lau maukeni spice latte ma sauni mo faafiafiaga o le Halloween, fa'aalu sina taimi e talisapaia ai le malosi o le eletise e pulea e nuu ma afioaga e pei o le Hetch Hetchy Power, e fa'amalamalamaina le ala e aga'i atu i se San Francisco e sili atu ona mata'utia, ma gafataulimaina mo i tatou uma.

Manuia le Vaiaso o le Malo Tele!