Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Talofa i le nofoaga fou o pamu uma i le tau: Le fale pamu a Bruce Flynn

Bruce Flynn Pump Station ulufale
Bruce Flynn Pump Station ma Booster Pump Station
  • Kristen Webb

A o amata la tatou vaitau timuga iinei i San Francisco, atonu e te mafaufau po o fea e alu i ai? O le Pump Station a Bruce Flynn, o lo'o fa'afeagai ma le Fale Togafitiga i Sautesasae (SEP) i Evans Avenue ma Rankin Street, o se vaega taua tele i le fa'aogaina o le alavai a le A'ai.

I le tala faasolopito, o le pamu pamu sa galue i le taimi o le tau susu - fesoasoani i le pamuina o le faʻateleina o le suavai leaga e faʻafefe mai le timu faaopoopo e pa'ū i San Francisco. I le avea ai o se vaega o le Poloketi fou a le Headworks Facility, o le Bruce Flynn Pump Station ua toe faʻaleleia e faʻagaioi i tausaga taʻitasi ina ia mautinoa o loʻo faʻaauau pea ona puipuia le soifua maloloina lautele ma San Francisco Bay.

Fanau mai i le 1954, o Bruce Flynn o se tusiata na galue mo le Aai o San Francisco mo le 14 tausaga ma sa fesoasoani i galuega faufale ma toefaafouga i San Francisco atoa. Na ia mamanuina le pamu i le Oceanside Treatment Plant ma e le atoatoa le malosi o le tino i fale faitele; fa'apea fo'i ma fuafuaga fa'afouga ma fa'aleleia mafu o le tele o fale tineimu a le A'ai. I le 1996, na maliu ai o ia i se maʻi e fesootaʻi ma le AIDS i le 42 o ona tausaga.

O le Bruce Flynn Pump Station Upgrades na maua le 2021 Project Achievement Award e le Construction Management Association of America, o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi-e fai ma sui o le sili atu i le 16,000 sui-ua faʻamaoni i le faʻatinoga o pulega faufale faʻapolofesa, ma le sini e faʻaleleia atinaʻe a le tatou malo.

I se tausaga averesi, e silia ma le 10 piliona kalone o timuga e pa'ū i San Francisco. O suiga lata mai nei e maua ai le fa'aleleia atili o le pamu vai-tau susu, na fausia muamua i le 1996, i se nofoaga pamu mo taimi uma, fa'aleleia atili le fa'atuatuaina i mea tau susū ma fa'ateleina lona gafatia e o'o atu i le 150 miliona kalone i le aso o vai fa'atasi tu'ufa'atasi. .

Ua sisiina e le auvaa ia faagaau tetele
O le aufaigaluega a le SFPUC o lo'o galulue i le Fale Pump Bruce Flynn.

O lenei fa'ataunu'uga, fa'atasi ai ma isi galuega fa'atino o lo'o fa'agasolo ile SEP, ose vaega o se suiga tele e fa'aliliuina ai lenei nofoaga tuai mo le fa'aleagaina o le filogia i se nofoaga fa'aonaponei e toe fa'aleleia punaoa. O le Headworks Facility fou o le a mafai ona faʻaogaina le 250 miliona kalone i le aso ma faʻaogaina mea fou e faʻaitiitia ai le manogi, faʻaleleia le faʻaleleia e puipuia mai mafuiʻe ma le maualuga o le sami.

I le 2019, na maua ai e le Headworks Facility Project le Envision Gold Award for Sustainable Infrastructure, na filifilia e le Institute for Sustainable Infrastructure (ISI). Ina ia ausia le tulaga Gold, e tatau i se poloketi ona faʻaalia e tuʻuina atu se tulaga maualuga o le siosiomaga, agafesootai, ma le tamaoaiga manuia i le talimalo ma nuʻu ua afaina. O lenei faufale o se vaega o a matou tupe fa'afaigaluega e fa'atumauina ai le taugofie o auaunaga ma fa'agasolo le alavai o San Francisco. O lo'o fa'aauau pea ona toe fausia i le asō mo se manuia taeao. A'oa'o atili e uiga ile fausiaina ile Fale Togafitiga i Sautesasae ile asiasi ile matou upega tafa'ilagi.

Kristen Webb